LUOMUS

Naturhistoriska centralmuseet

Hur situationen med coronaviruset påverkar verksamheten vid Naturhistoriska centralmuseet

12.2.2021
Luomuksen yleisöpalvelutiimi

Sidan uppdaterad 28.4.2021.

I enlighet med Helsingfors universitets riktlinjer är Luomus besöksmål stängda 1.12.2020–16.5.2021. Beslutet gäller Naturhistoriska museet och växthusen i Kajsaniemi botaniska trädgård. Utomhusträdgården i Kajsaniemi botaniska trädgård är dagligen öppen kl. 9–20. Med dessa åtgärder vill Luomus för sin del bidra till att begränsa coronaviruspandemin.

Växthusen i Kajsaniemi botaniska trädgård. Stängda 1.12.2020–16.5.2021.
Utomhusträdgården är öppen varje dag kl. 9–20.

Naturhistoriska museet. Stängt 1.12.2020–16.5.2021.
Gumtäkt botanisk trädgård är öppen fr.o.m. 1.5.2021. 

 • Alla dagar med gratis inträde till Naturhistoriska museet och växthusen i Kajsaniemi botaniska trädgård är inhiberade år 2021.
 • Guidningarna vid Naturhistoriska museet är avbokade för tiden 1.12.2020–16.5.2021.
 • Guidningar i växthusen i Kajsaniemi ordnas inte för tillfället.
 • Vi rekommenderar att grupper som besöker självständigt Naturhistoriska museet eller växthusen i Kajsaniemi bokar sin besökstid på förhand härAlla besökstider är avbokade 1.12.2020–16.5.2021.
 • Aktuell information om lokalbokningar och fotograferingstillstånd hittar du här.

Ytterligare information om Helsingfors universitets riktlinjer finns på universitets webbplats.

Specialarrangemang och instruktioner för besökare

Välkommen till Luomus besöksmål frisk och symptomfri! Vi rekommenderar starkt att personer över 12 år använder ansiktsmask när de besöker Luomus besöksmål. För att försäkra besökarnas och personalens säkerhet har vi effektiverat städningen i våra utrymmen och begränsat maximala besökarantalet inomhus. Om maximala besökarantalet uppnås avbryts biljettförsäljningen. Vi beklagar eventuella köer som detta kan orsaka. Tyvärr är det inte möjligt att köpa biljetter på förhand.

Vi rekommenderar att grupper bokar sin besökstid på förhand via våra bokningssidor

Vi har märkt ut färdriktningen i Naturhistoriska museet och växthusen i Kajsaniemi för att säkerhetsavstånden skall hållas bättre. Av hygienskäl har vi tagit bort en del utställningsföremål och utdelningsmaterial. Du kan ladda ner en karta från Gumtäkt botaniska trädgårdutomhusträdgården i Kajsaniemi botaniska trädgård och växthusen i Kajsaniemi samt Naturhistoriska museet. Kartan kan också laddas ned i våra besöksmål via en qr-kod.

Av hygienskäl är det tills vidare förbjudet att äta egen matsäck inomhus i våra besöksmål. Våra caféer betjänar dig i alla våra besöksmål. 

Vänligen följ följande anvisningar i Luomus besöksmål:

 • Besök oss frisk och symptomfri
 • Använd ansiktsmask (stark rekommendation för över 12-åringar)
 • Iaktta god handhygien och undvik att vidröra utställningsföremål och ytor i onödan. Handdesinfektion finns till förfogande i alla våra besöksmål. 
 • Håll alltid ett säkerhetsavstånd på minst två meter till andra kunder och personalen.
 • Vi föredrar kortbetalning. Du kan också utnyttja museikortets nya mobilapplikation för att köpa en biljett. Naturhistoriska museet och växthusen i Kajsaniemi är en del av Museikortet.
 • Hosta och nys i ärmen eller en pappersnäsduk.
 • Rör dig på Naturhistoriska museet och i Kajsaniemi botaniska trädgårds växthus i anvisad riktning.