Ajankohtaista

Kumpulan puutarhaopastukset

Yleisöopastuksella tutustutaan Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan eri osioihin ja alueen historiaan. Kierroksen aikana selviää mikä merkitys elävien kasvien kokoelmalla on satunnaisen vierailijan lisäksi tutkijoille, yhteiskunnalle ja lajien suojelulle. Opastuksia järjestetään 28.6.–18.8. keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12 ja 16.

Lue lisää

Puutarhan parhaat palat - kesän ulkopuutarhaopastukset

Kaisaniemen kasvitieteellisen ulkopuutarhan opastuksella pääset tutustumaan aisti-, jäkälä-, kivikko- ja sammalpuutarhoihin sekä alueen historiaan. Maksuttomia suomenkielisiä yleisökierroksia järjestetään Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ulkopuutarhassa 27.6.–17.8. tiistaisin ja torstaisin klo 12, 14 ja 16.

Lue lisää

Lisää uutisia

Luomus tutkii

Petolinnut satelliittiseurannassa

Luomuksen yhteistyöprojekteissa seurataan muun muassa merikotkien, sääksien, huuhkajien ja mehiläishaukkojen liikkeitä GPS-satellittien avulla.

Suomen linnut kartalla

Lintuatlas

Suomen neljäs lintuatlas käynnistyi vuonna 2022. Lintuatlaksessa selvitetään lintulajien pesimäaikainen levinneisyys ja pesimäalueet Suomessa sekä tutkitaan lajien levinneisyyksien muutoksia. Osallistu tallentamalla havaintosi!

Suomen kasvit kartalla

Kasviatlas

Kasviatlas esittelee Suomen putkilokasvien levinneisyyttä. Kasviatlaksen perustana on Luonnontieteellisen keskusmuseon Kastikka-kasvistotietokanta, johon on kesäkuuhun 2021 mennessä tallennettu yli 7,6 miljoonaa kasvihavaintoa.

A bug