LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Yleisöluento: Yön lentäjiä ja yliääni-ilmaisimia

23.9.2010

Luonnontieteellisen keskusmuseon Matka maapallon monimuotoisuuteen -yleisöluentosarja jatkuu 30.9. Syyskuun pimenevät illat houkuttelevat yöllisten otusten jäljille. Tyynenä syysiltana voi nähdä miten tummat hahmot vilahtelevat katulampun valokeilassa. Lepakot siellä pyydystävät hyönteisiä ennen sopivan talvehtimisonkalon etsimistä.

Tutkija Eeva-Maria Kyheröinen kertoo lepakoiden salaperäisestä elämästä ja niiden tutkimisesta syyskuun yleisöluennolla. Millaisia lepakoita maassamme on, miten niitä ylipäätään tutkitaan? Tiesitkö, että lepakoita voidaan rengastaa lintujen tapaan ja niitä jäljitetään yliääni-ilmaisimella?

Kyheröinen on selvittänyt lepakoiden elämää jo vuosia. Hän toimii myös Suomen lepakkotieteellisen yhdistyksen puheenjohtajana.

Maksuton yleisöluento pidetään Luonnontieteellisen museon kahvilassa to 30.9. klo 18-19. Museoon on ilmainen sisäänpääsy torstaisin klo 16-18.

Tervetuloa!


Pohjanlepakoita talvehtimassa Salpalinjan vanhassa bunkkerissa. Kuva: Eeva-Maria Kyheröinen

Syyskauden ohjelma:

Luonnontieteellisen keskusmuseon yleisöluentosarjan teemana vuonna 2010 on maailman luonto ja sen häkellyttävä monimuotoisuus. YK julisti alkaneen vuoden luonnon monimuotoisuuden vuodeksi. Sen kunniaksi Luonnontieteellisen museoon avataan maailman luonto -näyttely ja yleisöluennot käsittelevät samaa aihepiiriä.

Syyskauden luennot järjestetään aina kuukauden viimeisenä torstaina Luonnontieteellisen museon kahvilassa.

To 30.9. Yön lentäjiä ja yliääni-ilmaisimia, tutkija Eeva-Maria Kyheröinen

To 28.10. Kurkista kaakkoon ja löydä lukematon määrä lintuja! - Retki Kaakkois-Brasilian lintumaailmaan

To 25.11. aihe avoin

Tervetuloa luennolle!

Lisätietoa: www.luomus.fi

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo