LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Virtaa ja vihreyttä elävistä kokoelmista – Max Söderholmin lehtikuvia Luonnontieteellisen museon kahvilassa

30.11.2018

Max Söderholmin valokuvanäyttely esittelee Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneita ja niiden elävää kasvikokoelmaa Luonnontieteellisen museon kahvilassa 4.12.2018–3.2.2019.

Valokuvaaja Max Söderholm on erikoistunut hyönteisten ja kasvien makro- ja mikrokuvaamiseen. Näyttelyssä esillä olevat lehden on kuvattu mustalla taustalla ja läpivalolla, joka paljastaa lehtien sisäisen rakenteen. HDR-, panoraama- ja kerroskuvaustekniikoita ja niiden yhdistelmiä hyödyntäen Max on luonut kuvia, joista hahmottuu lehtien yksityiskohdat huomattavasti tarkemmin kuin mihin ihmissilmä kykenee.

”En halunnut esittää jokaisesta kasvista sen täydellisen tyypillistä lehteä vaan valitsin joukkoon myös nuorempia silmuja ja jo lähes kuivahtaneita yksilöitä.”, Max kertoo.  

Näyttely on nähtävillä museon kahvilassa ti, ke, pe klo 10–16, to klo 10–18, la klo 11–17 ja su 11–16. 
Vapaa pääsy!

Luonnontieteellinen museo, Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki
Lisätiedot, museon sisäänpääsymaksut sekä poikkeusaukioloajat luomus.fi/museo

 

Kuvauskohteet Luomuksen elävistä luonnontieteellisistä kokoelmista

Näyttelyssä esillä olevat lehdet ovat peräisin Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneilta, elävistä luonnontieteellisistä kokoelmista. Kasvihuoneet avoinna: ti, ke, pe ja la 10–17, to 10–18 ja su 10–16. Maanantaisin suljettu. Kaisaniemen ulkopuutarhaan on vapaa pääsy ja se on avoinna vuoden jokaisena päivänä klo 9–20.

Astu kasvien maailmaan kiireettä, rentoudu ja irtaudu arjesta. Vietä hetki ystävän kanssa ja inspiroidu kasvien monimuotoisesta maailmasta tai anna lahjaksi matka oppaan kanssa sademetsän siimekseen!

Lisätiedot, sisäänpääsymaksut sekä poikkeusaukioloajat luomus.fi/kaisaniemi

 

Avainsanat: 

Kaisaniemen puutarhaLuonnontieteellinen museo