LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tiedettä ja taidetta Suomen luonnon päivänä!

13.8.2021
essi_huotari

Tule kanssamme juhlistamaan Suomen luonnon päivää Kumpulan kasvitieteelliseenpuutarhaan! Päivä koostuu kahdesta tapahtumasta ja päivän ajan puutarhaan on vapaa pääsy. 

Tutki ja tunnista – kansalaistiede tutuksi klo 12–15

Tule ottamaan kansalaistieteestä selvää Luomuksen järjestämään Tutki ja tunnista -tapahtumaan Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan 28.8.2021! Luonnon havainnointi on mukava koko perheen harrastus. Luonnon ihmeisiin voi tutustua upeissa kansallispuistossa, mutta myös lähimetsissä ja tienpientareilla.

Kasvilajien havainnoinnissa pääsee hyvin alkuun uuden iNaturalist Suomi -sovelluksen avulla. Se on puhelimeen ladattava tunnistustyökalu, joka tallentaa automaattisesti kuvatun lajin osaksi Suomen lajitietokeskuksen havaintoaineistoa. Havainnoista koostuva tietokanta on avoimesti kaikkien tarkasteltavana osoitteessa Laji.fi. Lajitietokeskuksen toimintaa koordinoi ja kehittää Luonnontieteellinen keskusmuseo, Luomus.

Tuki ja tunnista -tapahtumassa Luomuksen oppaat avustavat iNaturalis Suomi sovelluksen käytössä sekä opastavat osallistujia kansalaistieteen ja lajintunnistuksen saloihin. Tapahtuma on osa tutkitun tiedon teemavuotta 2021.

Hildegardin puutarhassa, Hortus  musiikki- ja taideperformanssi klo 15–18

Hildegardin puutarhassa on monitaiteellinen tapahtumasarja, joka sijoittuu Helsingin viheralueille. Sarja loppuhuipennus, Hortus, toteutuu Suomen luonnon päivänä 28.8.2021 Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Hortus koostuu esityksistä, jotka sijoittuvat eri puolille puutarhaa kolmen tunnin aikana, ja jotka voi kokea kokonaisuutena tai yksittäisinä musiikki- ja taideperformansseina. Saksofonistit Anna-Sofia Anttonen ja Nanna Ikonen sekä kuvataiteilija Sanna Hellikki eläytyvät esityksissään puutarhan tunnelmaan.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Jyrängöntie 2, Helsinki
Lipunmyynti Kesäkahvila Kummussa
Puutarha ja kahvila ovat avoinna ti–su klo 11–18
Katso lisätiedot Luomus.fi/Kumpula

Avainsanat: 

Kumpulan puutarha