LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Suomen luonnon ja etäsuojelun juhlaa 20.–21.5.

9.5.2017
Laura Hiisivuori

Liidä perhosen siivin 20.5.

Suomen100 juhlavuoden kunniaksi järjestetään kaikkiaan neljä Suomen luonnon päivää. Luomus juhlii toukokuista kevään villitsemää luonnon päivää lauantaina 20. toukokuuta Luonnontieteellisessä museossa, jossa liidetään perhosen siivin.

Kuvittaja Meria Palinin perhosaiheisen piirustuspajan löydät toisen kerroksen työpajasta klo 12–15. Perhosen siivin liidetään myös sunnuntaina 21.5. klo 12–15.

Suomen luonnon päivän kunniaksi museoon on vapaa pääsy lauantaina. 

Tervetuloa piirtämään ja tutustumaan suomalaisesta luonnosta kertovaan näyttelyyn!

Luonnontieteellinen museo

Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki, Kampin keskuksen kupeessa
Avoinna: ti, ke ja pe 9–16, to 9–18, la 10–17 ja su 10–16
Pääsymaksut: 13 / 8 / 6 euroa, lapset alle 7v. ilmaiseksi
Ilmainen sisäänpääsy joka kuukauden 1. perjantai klo 13–16
Aukioloaikojen poikkeukset ja muut lisätiedot löytyvät täältä

Amiraali C Laura Hiisivuori

Kasvien suojelua etänä 21.5.

Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa juhlitaan Euroopan Unionin ympäristörahoitusohjelman 25 vuotista taivalta etäsuojelun merkeissä.

Etäsuojelu on suojelua luonnollisen elin­paikan ulkopuolella – tässä tapauksessa Suomen uhanalaisia kasveja kasvitieteellisessä puutarhassa.

Euroopan Unionin ympäristöalan rahoitusväline Life:n hankkeet edustavat suurimpia kansallisia ympäristöhankkeita. Ne ovat olleet merkittävä panostus suomalaiseen ympäristön- ja luonnonsuojeluun jo lähes kahden vuosikymmenen ajan. Luomuksen johtama ESCAPE-etäsuojeluhanke on EU:n Life+:n rahoittama.

EU on rahoittanut luonto-, ympäristö- ja ilmastonmuutos-hankkeita Life-ohjelmassa nyt 25 vuoden ajan. Juhlan kunniaksi käynnissä olevat hankkeet tarjoavat yleisölle kiinnostavaa tietoa hankkeensa tavoitteista ja toiminnasta.

ESCAPE -hanke kertoo LIFE-ohjelman 25-vuotismerkkipäivänä sunnuntaina 21.5. uhanalaisten kasvien etäsuojelusta ja esittelee etäsuojeltujen kasvien kokoelmaa Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa.

Opastetut kierrokset alkavat klo 12:00, 13:30 ja 15:00 kahvila KesäKapusiinin edestä.

Kierros kestää noin 45 minuuttia. Opastukset ovat suomeksi, mutta tarvittaessa englanniksi. Kävelykierrokset ovat helppokulkuisia ja pääosin esteettömiä. Kierroksille on syytä varautua sään mukaisesti. Kierroksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Luomuksen geologiset kokoelmat Kumpulan kartanossa ovat myös auki yleisölle sunnuntaina 21.5.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Puutarha ja kahvila KesäKapusiini ovat avoinna 2.5.–30.9. tiistaista sunnuntaihin, kello 11–18. Suljettu maantaisin ja juhannuksena 23.–25.6. Jyrängöntie 2, Helsinki. Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan tiedekampuksen välissä.

Puutarha on maksullinen. Pääsyliput: 6/3/0 euroa, kausikortti 20 euroa. Myynti kahvilassa.

ESCAPE-kasvien istutusta C Mari Miranto

 

Avainsanat: 

EscapeUutisetKasvitieteellinen puutarhaTiedoteLajitietoSuomen luontoLuonnontieteellinen museo