LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Sukella talveen Suomen luonnon päivänä!

26.1.2017
Laura Hiisivuori

Suomalaista luontoa juhlitaan satavuotisvuonna neljään kertaan. Ensimmäisenä on talvisen luonnon päivä. Luomus avaa päivän kunniaksi Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan poikkeuksellisesti talviaikaan.

Tapahtumassa on tarjolla puutarhurin talvikierroksia ja jumppapallogolfia. Lisäksi vierailijat pääsevät kurkistamaan komean kartanon kätköissä majaileviin kivi-, mineraali- ja fossiilikokelmiin. Kahvilakin on auki.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Tervetuloa nauttimaan talvisesta puutarhasta Kumpulaan!

Lumen puutteen vuoksi korvaamme suunnitellun lumikenkäilyn jumppapallogolfilla! Mitä se on?
Tule katsomaan ja kokeilemaan klo 10–12.

Puutarhureiden opastuksella katsellaan, miltä talvisessa puutarhassa näyttää ja piipahdetaan myös kasvihuoneessa kurkkaamassa taimien kasvatusta. Puutarhurikierrokset lähtevät kahvilan edestä klo 10,11,12 ja 13.

Lehtipuut on helppo tunnistaa kesällä, mutta entäpä talvisaikaan? Tule ja kokeile! Välillä voit käydä lämmittelemässä kartano-rakennuksessa, jossa pääset tutustumaan Suomen luonnon kiviaarteisiin asiantuntijoiden johdolla klo 10–13.

Myös kahvila on avoinna. Kahvilan valikoimista löytyy mm. kuumaa kaakaota ja lämmintä keittoa. Jos lunta vain on riittävästi, voit ottaa oman pulkan mukaan ja laskea Mantšurian kukkuloilla olevassa pulkkamäessä.

Lumikenkäily ja mäenlasku lumivarauksella. Tarjolla vaihtoehtoista ulkopuuhailua. Sukella talviseen puutarhaan la 4.2. klo 10–14. Vapaa pääsy – tervetuloa!

Lisätietoa:

Kumpulan yläkartano kylpee talven tauringossa vuonna 2012 (kuva: Paula Havas-Matilainen)

Avainsanat: 

UutisetKasvitieteellinen puutarhaTiedoteSuomen luontoKumpulan puutarhaGeologia ja paleontologia