LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Sheikkaile jälleen Shokkelossa!

13.4.2016
Laura Hiisivuori

Biologian opiskelijat levittävät perinteisen vapputapahtumansa Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan alueelle. Kumpulan kasvien lomassa perheet viettävät hauskan vappupäivän. Jännittävällä shokkeloradalla lapset tutustuvat myös sademetsän salaisuuksiin!

Kumpulan historiallinen kartano avaa ovensa shokkelon aikaan. Tervetuloa tutustumaan kartanon kätköissä piileviin kivikokoelmiin ja tuo oma kivi tai fossiili asiantuntijoiden määritettäväksi!

Vappushokkelorata tarjoaa monenlaisia haasteita (kuva: Josefiina Kemppinen)

Symbioosi ry:n perinteinen lasten Vappushokkelo järjestetään 55. kertaa Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa 1.5.2016 klo 10–17.

Hintaan sisältyy sisäänpääsy sekä tapahtumaan että kasvitieteelliseen puutarhaan, shokkelorata, oma istutettava kasvi, maailman tarkastelua mikroskoopin läpi ja ihastuttavia eläimiä. Lisäksi tapahtuma-alueella on poniratsastusta, hevosajelua, onginta- ja arvontapiste sekä kasvomaalausta. Tule viettämään riemukas vappu lastesi kanssa!

  • Sisäänpääsymaksu lapset 4€ / aikuiset 2€ (vain käteismaksu koko tapahtuma-alueella)
  • 15 % tuotoista luonnonsuojeluun!

Kumpulan kesä 2016

Kumpulan kasvitieteellinen puutarhan kesäkausi alkaa tiistaina 3.5.2016 klo 11. Tervetuloa kiehtovalle kasvimatkalle maapallon ympäri tai vain viettämään laatuaikaa ystävien seurassa!

Kesän tapahtumia

  • Sunnuntaina 8.5. Kumpulassa vietetään äitienpäivää ja Luomus tarjoaa äideille maksuttoman sisäänpääsyn puutarhaan. Tervetuloa tutustumaan kasveihin tai viettämään kiireetöntä piknik-päivää koko perheen voimin!
  • Lauantaina 28.5. Kumpulan kylä juhlii. Juhlan kunniaksi Luomus tarjoaa puutarhan maksutta kaikkien tutustuttavaksi.
  • Luomuksen geologiset kokoelmat ovat vallanneet historiallisen pääkartanon. Kiviin, mineraaleihin ja fossiileihin sekä kartanoon pääsee tutustumaan kesäkuussa pe–la 3.–4.6. ja heinäkuussa pe–la 1.–2.7 klo 13–16
  • Lauantaina 27.8. vietetään Suomen luonnon päivää ja Luomuksen kaikkiin yleisökohteisiin on vapaa pääsy.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Puutarha ja kahvila KesäKapusiini ovat avoinna 3.5.–30.9. tiistaista sunnuntaihin, kello 11–18. Jyrängöntie 2, Helsinki. Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan tiedekampuksen välissä.

Puutarha on maksullinen. Pääsyliput: 6/3/0 €, kausikortti 20 €. Myynti kahvilassa.
Puutarhassa voi myös järjestää perhejuhlia ja muita tilaisuuksia. Tiedustelut kahvilan aukioloaikoina numerosta 050-430 6765.

Tervetuloa kiehtoville kasvimatkoille tai virkistymään muuten vain!

Lisätiedot: Luomus.fi/kumpula
Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus: Luomus.fi
Kasvitieteelliset puutarhat Facebookissa: Facebook.com/kasvitieteellinenpuutarha
Luomuksen blogi: Luomus.fi/blogi
Luomuksen Instagram: Luomusgalleria
Luomuksen Twitter: Luomus

Kevään kukkijoita Kumpulassa (kuva: Laura Hiisivuori/Luomus)

Avainsanat: 

UutisetTiedote