LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Melontakuvia Suomesta dronella – valokuvanäyttely Luonnontieteellisessä museossa

30.5.2022


Keltainen pieni kajakki lipuu pitkin vettä näyttävien maisemien keskellä. Suomalaiset joet, järvet ja metsät verhoutuvat neljään eri vuodenaikaan, mutta kajakki jatkaa matkaansa. Lintuperspektiivistä kuvatut melontakuvat Suomesta paljastavat luonnostamme uuden mielenkiintoisen puolen. 

Susanna “Suski” Mikanderin 12 valokuvan QEP-sarja on nähtävissä Luonnontieteellisen museon kahvilassa kesän ajan 7.6.–14.8.2022. Helsinkiläinen Suski on ensimmäinen suomalainen valokuvaaja, jolle Euroopan ammattivalokuvaajien kattojärjestö Federation of European Photographers on myöntänyt kansainvälisen Qualified European Photographer -arvonimen drone-kategoriassa.

Idea kuvasarjaani syntyi Grönlannissa vuonna 2019. Meloimme packraftilla jäävuorten keskellä ja kuvasin samalla dronella. Maisema ja keltainen kajakki ylhäältä katsottuna näyttivät mielettömän upeilta, Suski kertoo.

Packraft on pieni ilmatäytteinen kajakki, joka painaa 2,5–3 kiloa. Se on suunniteltu kannettavaksi rinkassa pitkiäkin matkoja melontareittien tai vesistöjen välillä. Packraftin kanssa käytettävä mela voidaan katkaista neljään pienempään osaan.

Kun koronapandempia alkoi, aloin suunnitella dronekuvausprojektia, jonka voisin toteuttaa Suomessa. Etsin kuvauksellisia melontapaikkoja Google mapsin satelliittinäkymän ja maastokarttojen avulla. QEP-kuvasarjan kuvat on otettu erilaisissa vesistöissä Hangon ja Äkäslompolon välillä. Halusin saada kuviin myös Suomen kaikki neljä vuodenaikaa, joten projektin kuvaaminen kesti lopulta yli vuoden. 

Valokuvia Suomesta dronella

Valokuvaaja Suski Mikander
suski.mikander@gmail.com
Instagram @suski.photography

Luonnontieteellinen museo
Näyttely on avoinna museokahvilan aukioloaikoina
Pohjoinen Rautatiekatu 23, Helsinki
Museokahvilaan on vapaa pääsy
Lisätiedot

 

 

Avainsanat: 

UutisettapahtumaSuomen luontoLuonnontieteellinen museo