LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Maalausta ja meditaatiota – työpajoja ikäihmisille Kumpulassa

31.5.2022
Luomus

Avoin taidekoulu järjestää Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa työpajoja ikäihmisille kesällä 2022. Työpajoissa avoimen taidekoulun taiteilijat auttavat osallistujia maalaus- ja luontoyhteysharjoitusten avulla rentoutumaan ja virkistymään. Harjoitukset antavat tilaisuuden elpyä luonnon keskellä.

Viherympäristöjä on pidetty elvyttävinä tiloina tuhansien vuosien ajan. Jo muinaisessa Egyptissä määrättiin rauhoittavia puutarhakävelyitä mieleltään järkkyneelle hoviväelle. 1700-luvun Euroopassa uskottiin puistojen tuomien esteettisten elämysten sivistävän kaupunkilaisia ja lievittävän kaupunkielämän aiheuttamaa henkistä rappiota. Nykyään tiedetään, että ihminen rentoutuu ja virkistyy viherympäristöissä.

Avoimessa taidekoulussa tärkeitä arvoja ovat luovuus, taiteen kauneuden vaaliminen, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja yhteisöllisyys. Näiden arvojen mukaisissa työpajoissa pyritään edistämään ikäihmisten luovuutta, toimintakyvyn ylläpitoa, omaehtoisuutta ja luomaan virkistävää luontoyhteyttä.

Puutarhamietiskelyt järjestetään 14.6., 21.6., 17.8. ja 23.8. klo 1517 Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa ja niihin otetaan maks. 7 henkilöä. Sadepäivän sattuessa työpaja voidaan perua. Työpajojen ohjaajat tuovat maalaus- ja muut tarvittavat tarvikkeet. Lisätietoja voi tiedusteta Henna Paasoselta. Yhteistyökumppaneita ovat Helsingin kaupunki ja Luomus.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot

Henna Paasonen
puh. 040-9738800
henna.paasonen@luukku.com

Työpajojen vetäjiä ovat FM vapaa taiteilija Henna Paasonen
ja kuntoutuksen lähihoitaja, vapaa taiteilija Marja Rosenberg.
He ovat valmistuneet Helsingin Avoimesta taidekoulusta.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Jyrängöntie 2, Helsinki
Avoinna ti–su klo 11–18
Lisätiedot täältä

Avainsanat: 

tapahtumaKasvitieteellinen puutarhaKumpulan puutarhaPuutarha