LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Luomuksen kevään 2022 opastukset

23.3.2022
Essi Huotari

Luomuksen kevään opastustarjontaan kuuluu kahdeksan erilaista ryhmille tarkoitettua opastusta ja kaksi erilaista yleisöopastusta, joille osallistuminen on yksittäin. Lisäksi toukokuulle 2022 on varattavissa alakoulujen luokkaretkipaketti, jolla lähdetään selvittämään monimuotoisuuden mysteeriä! 

Opastuksia järjestetään sekä Luonnontieteellisessä museossa että Kaisaniemessä kasvihuoneissa.

Yleisöopastuksiin ei ennakkovarausta.
 
Luonnontieteellisen museon opastustarjonnassa on valittavissa: 

Yleisöopastukset (40 min) – kierroksella vieraillaan oppaan johdolla Luonnontieteellisen museon eri saleissa ja tutustutaan maailman monimuotoiseen luontoon, luonnontieteeseen ja rakennuksen historiaan. Opastukselle ilmoittautuminen kassalla yksittäin.

Luokkaretkipaketti koululaisille – pakettiin kuuluu oppaan pitämä alustus (n. 25 min.) sekä omatoimitehtävät. Tehtävät tehdään opettajajohtoisesti pienryhmissä ja ne ratkeavat vierailemalla museon eri näyttelyissä. Tehtäviä voi tehdä omasta aikataulusta riippuen yhden tai useamman. Omatoimitehtävissä havainnoidaan lajikirjoa, vertaillaan elinympäristöjä ja oivalletaan sopeumien merkitys. (Ryhmille)

Dinosaurusten maailma (55 min) – pienten tutkimusmatkailijoiden museoretkellä tutustumme kaikenkokoisiin dinosauruksiin ja niiden elämään leikkien ja havainnoiden. Opastus sijoittuu Elämän historia -näyttelyyn. (Ryhmille)

Vuosi suomalaisessa luonnossa (55 min) – opastuksella matkataan Suomen halki etelän lehdoista pohjoisen tuntureille vuodenaikojen vaihtuessa. Samalla tutustutaan eläin- ja kasvilajien selviytymistarinoihin muuttuvissa olosuhteissa. Opastus sijoittuu Suomen luonto -näyttelyyn. (Ryhmille)

Eläköön elämä! (55 min) – opastuksella kurkistetaan elämän historian hämmästyttäviin mullistuksiin ja tarkastellaan evoluutiota eliökuntaa muokkaavana voimana. Opastus sijoittuu Elämän historia -näyttelyyn. (Ryhmille)

Muutosta ilmassa (55 min) – Muutosta ilmassa -näyttelyn opastus kuljettaa ihmisen tarinaa muuttuvassa maailmassa mammuttien maisemasta nykypäivään. Opastuksella avataan ympäristönmuutokseen liittyvää tutkimusta ja etsitään ratkaisumahdollisuuksia aikamme haasteisiin. (Ryhmille)

Kirahveja kimnaasissa (55 min) – Kirahveja kimnaasissa-opastus on museomme yleisopastus. Opastuksella käydään läpi museorakennuksen värikkäitä vaiheita ja tutustutaan näyttelyidemme ”herkkupaloihin”. (Ryhmille)

Tunti tutkijana (55 min) – toiminnallinen opastus, jossa tutkimus- ja havainnointitehtävät avaavat luonnontutkijoiden työtä ja kannustavat lapsia omatoimiseen luonnon ja ympäristön tarkkailuun. Opastus tapahtuu näyttelytiloissa eri puolilla museota. (Ryhmille)

Maailman luonto (55 min) – näyttely kuljettaa kävijän läpi viiden ilmastovyöhykkeen, aina arktisesta Grönlannista trooppiseen Borneoon.  Opastuksella esitellään maapallon erilaisia ympäristöjä, niiden kasveja ja eläimiä. Opastus sijoittuu Luonnontieteellisen museon Maailman luonto -näyttelyyn. (Ryhmille)

Kaisaniemen kasvihuoneiden opastustarjonnassa on valittavissa:

Yleisöopastukset (40 min) – kierros alkaa palmusalista ja sen aikana tutustutaan monipuolisesti kasvihuoneiden eri saleihin ja niissä kasvaviin maapallon kasvillisuusvyöhykkeiden lajistoihin. Opastukselle ilmoittautuminen kassalla yksittäin.

Yleisopastus Kaisaniemen kasvihuoneissa (55 min.) – opastuksen aikana tutustutaan mm. sademetsän ja aavikon monipuoliseen kasvimaailmaan. Kierrokseen sisältyy tarinoita useiden ympäristöjen erilaisista kiinnostavista kasveista ja niiden ominaisuuksista. (Ryhmille)

Lisätietoja

Opastustarjonnasta voi lukea lisää Luomuksen Opastukset-sivulla, jossa on tietoa opastusten hinnoista, ikäsuosituksista, varausohjeista ja yhteydenotosta.

Lisää Luomuksen yleisökohteista voi lukea kohdekohtaisilta sivuilta.

Avainsanat: 

UutisetYleistäKasvitieteellinen puutarhaTiedoteKaisaniemen puutarhaLuonnontieteellinen museoPuutarhaOpastus