LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Lumoudu kasveista maanantaina 18.5.

13.5.2015
Salla Mehtälä

Kansainvälistä Lumoudu kasveista -teemapäivää vietetään maanantaina 18.5., jolloin Kumpulan kasvitieteellinen puutarha ja Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet ovat poikkeuksellisesti avoinna ja niihin on vapaa pääsy. Tervetuloa seuraamaan kevään etenemistä ulkopuutarhoihin tai matkalle tropiikin lämpöön!

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha. Kuva: Paula Havas-Matilainen / LUOMUS

Kumpulan puutarhan portit ovat avoinna kello 11–18. Kumpulassa kevät on jo pitkällä ja kukassa ovat muun muassa atsaleat ja alppiruusut, kuriirienkirsikka sekä erittäin uhanalainen arktinen rikkileinikki. Teemapäivän aikana on mahdollista kurkistaa myös Kumpulan historiallisessa kartanorakennuksessa oleviin kivi- ja fossiilikokoelmiin, kokoelmat avoinna klo 14–17.

Kaisaniemen kasvihuoneet ovat avoinna kello 10–17. Kasvihuoneissa on parhaillaan kukassa kaunis ja uhanalainen jadeliaani. Liaani elää luonnonvaraisena Filippiinien trooppisissa sademetsissä ja kukkii Lummehuoneessa nyt toista kertaa. Tervetuloa!

Kumpulan kasvitieteellinen puutarhaan
Jyrängöntie 2, Helsinki. Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan tiedekampuksen välissä.
Puutarha ja kahvila KesäKapusiini ovat avoinna 2.5.–30.9. tiistaista sunnuntaihin, kello 11–18.
Pääsyliput: 5/3/0 euroa, kausikortti 18 euroa. Myynti kahvilassa.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha
Unioninkatu 44/Kaisaniemenranta 2, Helsinki
Kasvihuoneet avoinna kesä-elokuussa: ti–su klo 10–17 / Pääsymaksut: 8/6/4/0 euroa, joka kuukauden 1. torstaina vapaa pääsy klo 15–17. Maksuton ulkopuutarha on avoinna ma–su klo 9–20, ympäri vuoden.

Avainsanat: 

UutisetKasvitieteellinen puutarhaLajitietoKumpulan puutarhaKaisaniemen puutarha