LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Lumieläinten elämää – elintavat ja uhat Luonnontieteellisessä museossa

25.1.2023

Lumiveistoksista kertova valokuvanäyttely Luonnontieteellisen museon kahvilassa 31.1.-26.2.2023. 

Lumieläinten elämää on valokuvanäyttely Aleksi Lehikoisen toteuttamista lumiveistoksista, joissa kuvataan esimerkkejä eläinten elintavoista, mutta myös uhkista, kuten ilmastonmuutoksesta. Kuvissa esiintyvät niin nisäkkäät, matelijat kuin linnut erilaisissa elinympäristöissä.

“Haluan veistoksilla kertoa luonnon monimuotoisuudesta ja sen haavoittuvuudesta. Vaikka veistosten eläinlajit ovat osin fiktiivisiä, lajien tarinat muuttuvine elinolosuhteineen ovat todellisia.”, kertoo Lehikoinen.

Näyttely liittyy Lehikoisen loppuvuodesta 2022 julkaisemaan lastenkirjaan “Lumiukko Nuoska ja puiden tarina”, joka käsittelee myös ympäristönmuutoksia lumiukkojen ja -eläinten maailmassa.

Näyttelyn tekijästä:

Lumieläinten elämää -näyttelyn lumiveistokset ovat Aleksi Lehikoisen toteuttamia ja valokuvaamia. Lehikoinen toimii yli-intendenttinä Helsingin yliopiston Luonnontieteellisessä keskusmuseossa, jossa hän tutkii mm. ilmastonmuutoksen vaikutuksia luontoon, etenkin linnuilla. Lehikoisen lumiveistoksia voi katsoa myös Instagramista: @marathanskat.
 

Museokahvila, Luonnontieteellinen museo
Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki.

Aukioloajat:
Maanantai suljettu
Tiistai 10.30–17
Keskiviikko 10.30–17 
Torstai 10.30–17
Perjantai 10.30–17
Lauantai 10.30–18
Sunnuntai 11.30–17

Kahvilaan on vapaa pääsy, tervetuloa!

Avainsanat: 

UutisettapahtumaYleistäLuonnontieteellinen museo