LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Kumpulan kesässä teemapäiviä ja kurkistuksia geologisiin kokoelmiin

2.6.2015
Salla Mehtälä

Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa voit viettää kesäpäivää tehden kasvimatkoja maailman eri kolkkiin, tai vain viihtyä komeassa kartanopuutarhassa nauttien piknikeväistä ja kahvila KesäKapusiinin antimista. Kesä-elokuussa puutarhassa on tarjolla teemapäiviä Kaukoidän ihmeistä, pölyttäjistä ja hyötykasveista sekä kurkistuksia Luomuksen kivi- ja fossiilikokoelmiin. Pääsylipun hinnalla!

Nauti kartanomiljööstä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Kuva: Paula Havas-Matilainen / Luomus

Kaukoidän ihmeitä

Lähde kesäkuussa oppaan johdattamana löytöretkelle ja ihastu tuttuihin ja tuntemattomiin Kaukoidän ihmeisiin. Tiesitkö, että Kaukoitä on kasvitieteellinen aarreaitta? Sen lajisto on ilmastoamme vastaavista alueista rikkain, ja monet Kaukoidän kasveista ovatkin kulkeutuneet kotipuutarhojemme kaunistuksiksi. Löydettävää kuitenkin yhä riittää. Opas odottaa Kumpulan Kaukoidässä torstaista lauantaihin, 11.–13.6., kello 13–17.

Kaukoidän teemapäivien aikana voit tehdä myös taimihankintoja omaan puutarhaan. Kumpulassa on myynnissä Kaukoidän kasveja Mustilan arboretumista ja paikalla on asiantuntijoita opastamassa kasvien valinnassa ja hoidossa klo 13–17.

Tapahtuma Facebookissa.

Perehdy puutarhan pölyttäjiin

Heinäkuun teemapäivissä, torstaista lauantaihin 9.–11.7., kello 13–17 perehdymme kasvien ja hyönteisten monimuotoiseen yhteiseloon. Koska kasvit eivät voi liikkumalla etsiä itselleen sopivaa kumppania, niiden on turvauduttava erilaisten pölyttäjien apuun. Oppaan johdolla selvitämme millaista mainontaa erilaiset kukkivat kasvit käyttävät hyönteisten houkuttelemiseen ja kuinka konstit tehoavat. Opastetut kierrokset starttaavat aina tasatunnein klo 13-16. Pääset Kumpulassa myös juttusille mehiläishoitajien kanssa, kun paikalla ovat Stadin Tarhaajat kera mehiläisten ja hunajan. Kysy pölyttäjäpäivän koordinaatit kahvilasta!

Tapahtuma Facebookissa.

Hurahda hyötykasveihin

Elokuussa 6.–8.8. kello 13–17 suuntaamme hyötykasvimaalle. Oppaamme kertoo hieman puutarhan historiasta ja saamme tietää, mitä kaikkea kasvit meille antavat! Opastetut kierrokset alkavat tasatunnein klo 13–16. Hyötykasviteemapäivien aikana Kumpulasta voi hankkia myös Hyötykasviyhdistyksen syyskylvettäviä siemeniä. Lisäksi ohjelmassa on yhdistyksen Kaunein Vihanneskori -kilpailun lanseeraus. Tapaamisiin puutarhan kesäkahvilan pihapiirissä!

Tapahtuma Facebookissa.

Muista myös kivet ja fossiilit!

Teemapäivinä yleisöllä on mahdollisuus tutustua myös Luomuksen kivi- ja fossiilikokoelmiin Kumpulan historiallisessa kartanorakennuksessa klo 14–17. 

Tervetuloa teemapäiville kesäiseen Kumpulan puutarhaan – pääsymaksun hinnalla!

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha
Jyrängöntie 2, Helsinki. Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan tiedekampuksen välissä.
Puutarha ja kahvila KesäKapusiini ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11–18, syyskuun loppuun saakka (maanantaisin ja juhannuksena suljettu).

Puutarha on maksullinen. Pääsyliput kahvilasta: 5/3 euroa, kausikortti 18 euroa.
Puutarhassa voi myös järjestää perhejuhlia ja muita tilaisuuksia. Tiedustelut kahvilan aukioloaikoina numerosta 050 430 6765.

Avainsanat: 

Kasvitieteellinen puutarhaKumpulan puutarha