LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Kumpulan kesä 2018!

20.4.2018
Salla Mehtälä

Kumpulan kartano. Kuva: Varpu Pärssinen / LuomusTervetuloa opastetuille kierroksille, nauttimaan Kahvila Kummun antimista ja kurkistamaan komeassa pääkartanossa sijaitseviin geologisiin kokoelmiin. Äitienpäivän kunniaksi Luomus kutsuu äidit maksutta puutarhaan!

Matkalle maailman ympäri ja kahville kartanopuutarhaan

Kasvitieteellisen puutarhan maantieteellisestä osiosta löytyy kasveja monelta mantereelta. Laatikosta lainattavan kartan kera voit tehdä kasvimatkoja aina Kalliovuorille ja Kaukoitään asti. Matkan lomassa on mukava viivähtää veden äärellä, vaikkapa piknikkorin kera tai tunnelmoida viehättävässä kartanomaisemassa nauttien Kahvila Kummun antimista. Opastettuja, pääsymaksun hintaan sisältyviä kierroksia järjestetään kesän aikana noin joka toinen perjantai.

Portit avoinna puutarhaan ja geologisiin kokoelmiin

  • Kumpulan kesän avaa biologian opiskelijoiden järjestämä lasten Vappushokkelo -tapahtuma 1.5.
  • Äitienpäivän kunniaksi Luomus kutsuu äidit maksutta puutarhaan ja tutustumaan geologisiin kokoelmiin su 13.5. klo 12–15!
  • Kumpulan kyläjuhlien aikaan, lauantaina 26.5. puutarhaan on vapaa pääsy.
  • Kesäopas on paikalla Kumpulan puutarhassa perjantaina 8.6., 6.7., 20.7., 3.8. ja 17.8. Näinä päivinä vierailijat pääsevät oppaan johdolla matkalle maailman ympäri klo 12 ja tutustutaan kulttuurikasveihin klo 14. Noin tunnin mittaiset yleisöopastukset sisältyvät pääsymaksun hintaan.
  • Historiallisessa kartanossa majailevat Luomuksen geologiset kokoelmat avaavat ovensa perjantaista lauantaihin klo 13–16 kolme kertaa kesän aikana: 8.–9.6., 6.–7.7. ja 3.–4.8. Paikalla on myös asiantuntija kertomassa kiehtovia yksityiskohtia kokoelmista ja vastaamassa kävijöiden kysymyksiin. Lisäksi kokoelmat ovat avoinna Vappushokkelo-tapahtumassa 1.5., äitienpäivänä 13.5. klo 12-15 ja Suomen luonnon päivänä 25.8. klo 13-16.
  • Elokuisena lauantaina 25.8. vietämme Suomen luonnon päivää. Päivän aikana puutarhaan on avoimet ovat ja voit mm. tutustua geologisiin kokoelmiin klo 13-16. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Puutarha ja kahvila Kumpu ovat avoinna 2.5.–30.9. tiistaista sunnuntaihin, kello 11–18. Suljettu maantaisin ja juhannuksena 23.–25.6, to 21.6. puutarha on avoinna klo 11–15. Jyrängöntie 2, Helsinki. Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan tiedekampuksen välissä.

Puutarha on maksullinen. Pääsyliput: 6/4/3/0 euroa, kausikortti 20 euroa. Lipunmyynti kahvilassa.
Kumpulan kesäkahvilan yrittäjät ovat vaihtuneet ja uudet Kahvilan Kummun toimijat tavoittaa sähköpostista kahvilakumpu@gmail.com, p. 040 0170520. Puutarhassa voi myös järjestää perhejuhlia ja muita tilaisuuksia.

Tervetuloa kiehtoville kasvimatkoille tai viihtymään muuten vain!

Unikot. Kuva: Varpu Pärssinen / Luomus

Lisätietoja:

Avainsanat: 

UutisetKasvitieteellinen puutarhaTiedoteKumpulan puutarhaGeologia ja paleontologia