LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Kumpulan kesä 2017

13.4.2017
Leena Gustavsson

Tervetuloa juhlistamaan äitiä, nauttimaan kahvila KesäKapusiinin antimista ja kurkistamaan komeassa pääkartanossa sijaitseviin geologisiin kokoelmiin. Puutarha ja kahvila ovat avoinna kello 11–18, kokoelmat kello 13–16. Äitienpäivän kunniaksi Luomus kutsuu äidit maksutta puutarhaan!

Matkalle maailman ympäri ja kahville kartanopuutarhaan

Kasvitieteellisen puutarhan maantieteellisestä osiosta löytyy kasveja monelta mantereelta. Laatikosta lainattavan kartan kera voit tehdä kasvimatkoja aina Kalliovuorille ja Kaukoitään asti. Matkan lomassa on mukava viivähtää veden äärellä, vaikkapa piknikkorin kera tai tunnelmoida viehättävässä kartanomaisemassa nauttien Kesäkahvila Kapusiinin antimista.

Portit avoinna puutarhaan ja geologisiin kokoelmiin

  • Sunnuntaina 21.5. on puutarhassa etäsuojeluhanke ESCAPE:n tapahtuma. EU on rahoittanut luonto-, ympäristö- ja ilmastonmuutos-hankkeita Life-ohjelmassa nyt 25 vuoden ajan. Juhlan kunniaksi käynnissä olevat hankkeet tarjoavat yleisölle kiinnostavaa tietoa hankkeensa tavoitteista ja toiminnasta. ESCAPE -hanke kertoo LIFE-ohjelman 25-vuotismerkkipäivänä sunnuntaina 21.5. uhanalaisten kasvien etäsuojelusta ja esittelee etäsuojeltujen kasvien kokoelmaa Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Päivän ohjelma.
  • Elokuisena lauantaina 26.8. vietämme Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi neljättä Suomen luonnon päivää. Päivän aikana voi mm. osallistua Kiehtovat kivet ja fiinit fossiilit -piirustuspajaan ja tutustua geologisiin kokoelmiin. Tervetuloa pikinikille ja piirtämään! Tapahtumaan on vapaa pääsy.
  • Historiallisessa kartanossa majailevat Luomuksen geologiset kokoelmat avaavat ovensa perjantaista lauantaihin klo 13–16 kolme kertaa kesän aikana: 2.–3.6., 30.6.–1.7. ja 4.–5.8. Paikalla on myös asiantuntija kertomassa kiehtovia yksituiskohtia kokoelmista ja vastaamassa kävijöiden kysymyksiin. Tervetuloa!

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Puutarha ja kahvila KesäKapusiini ovat avoinna 2.5.–30.9. tiistaista sunnuntaihin, kello 11–18. Suljettu maantaisin ja juhannuksena 23.–25.6. Jyrängöntie 2, Helsinki. Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan tiedekampuksen välissä.

Puutarha on maksullinen. Pääsyliput: 6/3/0 euroa, kausikortti 20 euroa. Myynti kahvilassa.
Puutarhassa voi myös järjestää perhejuhlia ja muita tilaisuuksia. Tiedustelut kahvilan aukioloaikoina numerosta 050-430 6765.

Tervetuloa kiehtoville kasvimatkoille tai viihtymään muuten vain!

Lisätietoja:

Avainsanat: 

UutisettapahtumaKasvitieteellinen puutarhaKumpulan puutarha