LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kesäopastukset

8.7.2019
yleisöpalvelutiimi

Lähde tutkimusretkelle oppaan kanssa Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan. Kesän 2019 kolmena viikonloppuna voit osallistua opastetulle kierrokselle puutarhassa:

  • Kesäkuussa la–su 29.–30.6.Kotipuutarhurin Kaukoitä 
  • Heinäkuussa la–su 27.–28.7.Kenelle kukat koreilevat?
  • Elokuussa la–su 17.–18.8.Kyökkikasveja & kartanohistoriaa

Noin tunnin mittaiset suomenkieliset yleisöopastukset alkavat klo 12, 14 ja 16. Opastukset sisältyvät pääsymaksun hintaan. Lunastathan puutarhan pääsylipun kahvilasta ennen opastuksen alkua. 

Kotipuutarhurin Kaukoitä 

Kaukoitä on kasvitieteellinen aarreaitta, joka on lajistoltaan rikkaampi kuin yksikään Suomen ilmastoa vastaavista kasvualueista. Kaukoidän ihmeistä monet ovat kulkeutuneet kotipuutarhojemme kaunistuksiksi, ja monet muut odottavat vielä löytymistään. Lähde äkkilähdöllä Kaukoitään: löydä tuttuja ja tutustu tuntemattomiin!

Kenelle kukat koreilevat

Värikkäät viestit ja vienot tuoksut houkuttelevat paikalle pölyttäjät, nuo tärkeät yhteistyökumppanit. Kuinka kasvi varmistaa, että viesti menee perille ja annettu tehtävä hoidetaan kunnialla loppuun? Lähde mukaan oppaan johdolla nauttimaan kesäisestä kukkaloistosta.

Kyökkikasveja ja kartanohistoriaa

Rakastettu raparperi on meille kaikille tuttu, mutta mistä ja miten se on löytänyt tiensä meidän puutarhaan? Kumpulan kartanon yrttitarhasta ja hyötymaalta löytyy monta muutakin mielenkiintoista kasvia. Tule ja löydä tutuista kasveista uusia puolia.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha
Puutarha ja Kesäkahvila Kumpu ovat avoinna 2.5.–30.9. tiistaista sunnuntaihin, kello 11–18. Suljettu maantaisin. Jyrängöntie 2, Helsinki. Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan tiedekampuksen välissä.

Puutarha on maksullinen. Pääsyliput: 7/5/4 euroa, kausikortti 24 euroa. Lipunmyynti kahvilassa. Kesäkahvilan Kummun toimijat tavoittaa sähköpostista kahvilakumpu@gmail.com, p. 040 0170520. Puutarhassa voi myös järjestää perhejuhlia ja muita tilaisuuksia.

Avainsanat: 

UutisetKumpulan puutarha