LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Korvaamattomat kokoelmat ja kirjat – Tieteiden yö Luonnontieteellisessä museossa

11.12.2023
Luomus

Tieteiden yö Luonnontieteellisessä museossa 25.1.2024

Tieteiden yö on tieteen oma kaupunkitapahtuma Helsingissä. Monipuolisesta ohjelmasta päästään nauttimaan taas torstaina 25.1.2024. Kaikkiin Tieteiden yön tapahtumiin on vapaa pääsy!

Korvaamattomat kokoelmat ja kirjat – ilta Luonnontieteellisessä museossa

Tieteiden yötä Esikoisromaanistaan Elolliset tunnettu kirjailija Iida Turpeinen ja Korvaamattomat – kertomuksia maailman avainlajeista -kirjan tekijät Janne Toriseva ja Juha Kauppinen keskustelevat luontokadosta ja sukupuutoista klo 19. Ennakkoon ilmoittautuneille järjestetään kierroksia eläintieteellisiin kokoelmiin (ilmoittautuminen avautuu 9.1.2024). Museo on avoinna klo 18–22. 

Aikataulu 

Kokoelmakierroksia

Klo 18.30, 19.00, 19.30, 20.00, 20.30. Ilmoittautuminen kokoelmakierroksille alkaa 9.1.2024 Luomuksen sähköisessä varauskalenterissa.  

klo 19:00: Stellerinmerilehmä ja luonnon yllättävät kytkökset (Luut kertovat -näyttely, museon 1. kerros) 

Sukupuuttoon kuollut arktinen nisäkäs esiintyy kahden hyvin erilaisen, äskettäin julkaistun kirjan sivuilla. Merilehmän kautta aukeaa monenlaisia näkymiä luontokatoon ja luonnon yllättäviin vuorovaikutussuhteisiin, joista keskustelemassa ovat Elolliset-romaanin kirjoittaja Iida Turpeinen sekä Korvaamattomat – kertomuksia maailman avainlajeista -kirjan tekijät Janne Toriseva ja Juha Kauppinen. Miksi stellerinmerilehmä katosi? Mitkä ovat tämän ajan ekosysteemien avainlajeja, ja mikä kaikki on uhattuna, jos niiden annetaan kadota? Keskustelun juontaa kustannustoimittaja Antti Arnkil.

Kirjailijakeskusteluun mahtuu noin 50 henkilöä.

Katso Luonnontieteellisen museon verkkosivuilta yhteystiedot, esteettömyystiedot ja muut lisätiedot.
 

Avainsanat: 

UutisetLuonnontieteellinen museo