LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Kesä kutsuu Kumpulaan – puutarha on avoinna

27.4.2015
Salla Mehtälä

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan portit avautuivat uuteen kauteen lauantaina 2.5. Kauden kuluessa vietetään muun muassa äitienpäivää, lumoudutaan kasveista ja juhlitaan Suomen luontoa. Uutuutena ovat tapahtumapäivien yhteydessä järjestettävät kurkistukset Luomuksen kivi- ja fossiilikokoelmiin, joista osa sijaitsee Kumpulan puutarhan historiallisessa kartanorakennuksessa.

Kumpulan yläkartano kevätasussa. Kuva: Paula Havas-Matilainen / Luomus

Matkalle maailman ympäri ja kahville kartanopuutarhaan

Kasvitieteellisen puutarhan maantieteellisestä osiosta löytyy kasveja monelta mantereelta. Laatikosta lainattavan kartan kera voit tehdä kasvimatkoja aina Kalliovuorille ja Kaukoitään asti. Matkan lomassa on mukava viivähtää veden äärellä, vaikkapa piknikkorin kera tai tunnelmoida viehättävässä kartanomaisemassa nauttien kahvila KesäKapusiinin antimista.

Portit avoinna puutarhaan ja kurkistuksia kivikokoelmiin

  • Äitienpäivänä 10.5. Luomus kutsuu äidit maksutta puutarhaan ja juhlan kunniaksi on mahdollisuus kurkistaa myös kivi- ja fossiilikokoelmiin klo 12–15.
  • Kansainvälistä Lumoudu kasveista päivää vietetään maanantaina 18.5., jolloin Kumpulan puutarha on poikkeuksellisesti avoinna klo 11–18.  Myös kivi- ja fossiilikokoelmat ovat avoinna klo 14–17.
  • Kesän lopulla lauantaina 29.8. juhlistamme Suomen luonnon päivää, jolloin on jälleen mahdollisuus kurkistaa kivi- ja fossiilikokoelmiin klo 12–15.

Luomus kutsuu lumoutumaan kasveista ja juhlistamaan Suomen luontoa Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan – ilman pääsymaksua!

Kesä–elokuussa puutarhassa järjestetään myös pääsymaksun hintaisia teemapäiviä, joiden sisällöistä kerromme tarkemmin kevään edetessä.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha
Puutarha ja kahvila KesäKapusiini ovat avoinna 2.5.–30.9. tiistaista sunnuntaihin, kello 11–18. Jyrängöntie 2, Helsinki. Vallilan siirtolapuutarhan ja Kumpulan tiedekampuksen välissä.

Puutarha on maksullinen. Pääsyliput: 5/3/0 euroa, kausikortti 18 euroa. Myynti kahvilassa.
Puutarhassa voi myös järjestää perhejuhlia ja muita tilaisuuksia. Tiedustelut kahvilan aukioloaikoina numerosta 050-430 6765.

Tervetuloa kiehtoville kasvimatkoille tai virkistymään muuten vain!

Lisätiedot: Luomus.fi/kumpula
Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus: Luomus.fi
Kasvitieteelliset puutarhat Facebookissa: Facebook.com/kasvitieteellinenpuutarha
Luomuksen blogi: Luomus.fi/blogi
Luomuksen Instagram: Luomusgalleria
Luomuksen Twitter: Luomus

Avainsanat: 

Kasvitieteellinen puutarhaKumpulan puutarha