LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Kasvitieteen kuninkaalliset puitteet – opastettu kierros kasvimuseossa

19.4.2023

Kasvimuseo 120 vuotta! Kierroksen aikana tutustutaan Suomen vanhimpiin ja maailman huippuihin lukeutuviin kasvitieteellisiin kokoelmiin ja kasvimuseorakennuksen tiloihin. Lisäksi ihastellaan talon upeaa arkkitehtuuria ja sukelletaan kasvitieteen historiaan.  

Kasvimuseo on Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan keskellä sijaitseva komea kivirakennus, joka tavallisesti ei lainkaan ole avoinna yleisölle. Jokaiselle kierrokselle mahtuu 10 henkilöä. Opastuksen sisältö soveltuu kaikille yli 13-vuotiaille kasvitieteestä kiinnostuneille.

Kierrokset lauantaisin 13.5-17.6.2023 klo 13.30, 15.00 ja 16.30
Kierrokset kesälauantaisin 1.7.-19.8.2023 klo 12.00, 14.00 ja 16.00

Paikka varataan etukäteen sähköisestä varausjärjestelmästä. Lippu ostetaan Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kassalta ennen kierrosta, 15 €/henkilö. Aikuisille suunnatut opastetut tunnin kestävät kierrokset lähtevät Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneiden pääsisäänkäynnin edestä.

Kasvimuseo, Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha
Kaisaniemenranta 2, Helsinki

Tervetuloa tutustumaan yleensä yleisöltä suljettuun taloon! Huomaathan, ettei kasvimuseo ole esteetön. Vanhassa rakennuksessa on kapeita käytäviä ja jyrkkiä portaita, joissa kulku voi olla vaivalloista.
 

Luomus, kasvimuseo, kuva Outi Kimalainen

Luomus, kasvimuseo, kuva Outi Kimalainen

Avainsanat: 

UutisetKasvitieteellinen puutarhaKaisaniemen puutarhaOpastusKasvi- ja sienitiede