LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Kaisaniemen kasvitieteellinen ulkopuutarha - rohtotarhasta luonnon turvapaikaksi

25.5.2022
Luomus

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on paljon muutakin kuin kauniita kukkia. Se on turvapaikka monille uhanalaisille lajeille ja näyteikkuna Suomen arvokkaaseen kasvien kansalliskokoelmaan! Kasvitieteellisessä puutarhassa tehdään aktiivista tutkimustyötä ja vaalitaan lajien monimuotoisuutta.

Kaisaniemen kesän opastetuilla kierroksilla tutustutaan kasvitieteellisen puutarhan historiaan ja toimintaan sekä sen kokoelmien merkitykseen ja rakenteeseen. Opastuksia järjestetään tiistaista perjantaihin 14.6.–22.7. sekä kolmena lauantaina 18.6., 2.7. ja 16.7.2022 kaksi kertaa päivässä klo 11.30 ja 14.30. Huom. juhannuksena pe 24.6. opastuksia ei järjestetä.

Liput kierrokselle saa hankittua Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneiden kassalta. Kierrokset maksavat 5 €. Opastukset ovat suomenkielisiä ja kaikille avoimia, eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen. Yksi kierros kestää noin 40 minuuttia ja sijoittuu kokonaan ulkopuutarhaan, joten varauduthan siis sään mukaan. Opastukset alkavat puutarhan kasvihuoneen sisäänkäynnin luota. Mukaan mahtuu 20 henkilöä.

Tule ja antaudu kasvien vietäväksi! 

Kaisaniemen kasvitieteellinen ulkopuutarha

Kaisaniemenranta 2, Helsinki
Aoinna päivittäin klo 9–20
Vapaa sisäänpääsy
(huom. opastukset maskullisia)
Lisätiedot

Avainsanat: 

UutisetKasvitieteellinen puutarhaKaisaniemen puutarha