LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Ilmastonmuutoksesta kertova näyttely on avattu

20.11.2015
Ville Korhonen

Muutosta ilmassa -näyttelyn ensimmäinen kävijä on Ville! Kannatti jonottaa, Luomuksen johtaja Leif Schulman antoi muistoksi mammuttipaidan. Kuva: Ville Korhonen / Luomus

Luomuksen uusi ja pysyvä näyttely vie kävijän miljardien vuosien aikamatkalle. Muutosta ilmassa on kertomus aikamme polttavimmasta kysymyksestä ja kunnianosoitus Luomuksessa ja muualla Helsingin yliopistossa tehtävälle ilmastonmuutoksen tutkimukselle. Näyttelyn yhdessä ilmastonmuutoksesta huolestuneen lukiolaisen kanssa avannut maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen lupasi muistaa tutkijoiden lähettämät terveiset.

Ministeri Tiilikainen lupasi muistaa lahjaksi saamansa piirroksen viestin. Kuva: Harri Sihvonen / LuomusKiireisimmille tai nuorimmille kävijöille jäävät mieleen näyttelyn villamammutit, kivikautinen asumus tai visenttiä metsästävä susilauma. Vetolaatikot, posterit, näytöt ja QR-koodit tarjoavat kuitenkin rajattomasti tietoa nykyisestä ja menneistä ilmastonmuutoksista, avustetusta leviämisestä, monien lintujen ja muiden lajien vetäytymisestä kohti pohjoista ja luonnollemme uusien tulokkaiden saapumisesta.

Tutkijoiden vuosien tai vuosikymmenten tutkimustyön lisäksi näytPiirtäjä Seppo Leinonen puki tutkijoiden terveiset kuvaksi.telyn rakentamisessa on tarvittu konservointia, puusepän käsiä, koodaamista, käsikirjoittamista, graafista osaamista, valokuvausta, ympäristökasvatusten suunnittelua, maalausta ja teippaamista, suunnitteluryhmiä, viestintää ja markkinointia, asiakaspalvelua, projektinhallintaa ja lukemattomia aikatauluja.

Nyt näyttely on valmis. Se on tärkeä, ajankohtainen ja visuaalisesti upea. Toivomme, että nautit siitä. Uskomme, että näyttely auttaa ymmärtämään paremmin muuttuvaa luontoa. Vielä hienompaa on, jos Muutosta ilmassa saa sinut toimimaan planeettamme hyväksi.

Avainsanat: 

UutisetTiedoteLuonnontieteellinen museo