LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Art for Bones kutsuu kokemaan Luonnontieteellisen museon uudessa valossa!

30.10.2023
Luomus


Art For Bones -tapahtumassa taide ja luonnontiede kohtaavat dinosaurusten luona. Luonnontieteellinen museo herää henkiin pimeän tullen, keskellä vuoden pimeintä aikaa 15.–25.11. Museoon luodut audiovisuaaliset teokset käsittelevät luonnon monimuotoisuutta, lajien sukupuuttoja ja peilaavat näitä tulevaisuudenkuviin. 

Tapahtuma-aika: 
ke–la 15.–18.11.2023 klo 18–22. 
ti–la 21.–25.11.2023 klo 18–22.

Teokset tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän taidetta ja luonnonhistoriaa, kaikuja menneisyydestä sekä katoavista maailmoista. Taiteilijoiden Aliina Kauranne, Juho Vesanen & Matti Vilho, Maisa Immonen, Ville Leppänen, Otso Reitala ja YSI luoma immersiivinen näyttelykokemus herättää pohdiskelemaan planeettamme nykytilaa ja tulevaisuutta. Museon näyttelyt laittavat muutenkin mielikuvituksen liikkeelle, mutta teosten ja valaistuksen avulla kokemus muuttuu vielä aivan toiselle tasolle.

Art for Bones -tapahtuman taideteokset ovat vallanneet koko Elämän historia -salin. Kuva Samuli Vienola

“Näyttelyyn on valikoitu teoksia, jotka tutkiskelevat teemoja luonnon monimuotoisuuden ympäriltä modernien teknologioiden avulla. Teoksissa on hyödynnetty mm. pelimoottoreita ja muita animaation keinoja, joilla nähdään maailmoihin, minne ei muuten nähtäisi.” kertoo tapahtuman tuottaja, Veli Studion luova johtaja Joni Stanley.  

Liput:
25 € / 15 € (3–18-vuotiaat ja opiskelijat) / Museokortti + 7 € 

Lippuja voi ostaa paikanpäältä museon lippukassalta, mutta ostamalla liput ennakkoon varmistat sisäänpääsysi. Tiketti myy ennakkolippuja, joita on myynnissä rajoitettu määrä jokaiselle alkavalle tunnille niin kauan kuin vapaita paikkoja riittää. Museossa ja sen kaikissa näyttelyissä voi kuitenkin viettää haluamansa pituisen ajan klo 22 asti.

Varaa mukaasi alennuksiin oikeuttavat dokumentit kuten henkilöllisyystodistus, opiskelijakortti tai voimassa oleva Museokortti. Luomuksen vapaaliput ja muut alennusliput eivät päde kyseisen tapahtuman osalta. Ei laskumahdollisuutta.

Luonnontieteellinen museo
Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki
Lisätiedot verkkosivuilta. 

Lentoliskot osana Art for Bones -tapahtumaa. Kuva Salla Mehtälä, Luomus

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo