LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

ART FOR ALL -festivaali 26.-28.8.2022 Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa

2.6.2022

Taideopiskelijat ja vastavalmistuneet Aalto ARTS:ista sekä Taideyliopistosta järjestävät monitaidefestivaalin! Art For All -festivaali järjestetään 26.–28.8.2022 Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Festivaalissa on esillä teoksia installaatioista esittäviin taiteisiin sekä audiovisuaalisiin teoksiin. Tapahtuma esittelee eri taiteenalojen tuoreiden ammattilaisten työtä. 

Monitaidefestivaali nostaa esiin uusia ääniä taidealalta ja tuo taidetta lähemmäs kaupunkilaisia yllättäviin ympäristöihin. Festivaalin teema UNDER-GROUND pohtii maata jalkojemme alla ja sen mahdollisuuksia toimia muutoksen ja yhteiselon mallina. Festivaali tutkii taiteen ja tieteen rajapintaa, kun taiteilijat tekevät yhteistyötä Luomuksen tutkijoiden kanssa.

Luomus on mukana yhteistyökumppanina festivaalin järjestämisessä. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on yksi Luomuksen eli Luonnontieteellisen keskusmuseon yleisökohteista. Kasvitieteellinen puutarha on arvokkaiden, tieteellisesti korvaamattomien kasvitieteellisten kokoelmien koti. Monet puutarhan kasveista ovat uhanalaisia.

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan aukioloajat ovat festivaalin ajan 26.–28.8.2022 poikkeukselliset. Puutarhan kasvihuoneet ovat avoinna klo 15–22 ja ulkopuutarha on avoinna  poikkeuksellisen myöhään klo 9–22 koko festivaalin ajan.

Festivaaliohjelmaa puutarhassa

Perjantai 26.8.2022:

Klo 17 Festivaalin avajaiset ja Charles Quevillonin musiikkiesitys suihkulähteillä
18–19 Maya Olivan performanssi mo·stru·ó·sa amfiteatterilla
19–22 Teokset avoinna yleisölle
19–21 Daniela Pasqual, Desire Paths, artist present
22 puutarha sulkee päivältä

Lauantai 27.8.2022 (Kasvihuoneet avoinna maksutta):

Klo 15–22Teokset avoinna yleisölle
15–17 Daniela Pasqual, Desire Paths, artist present
15–17Lasten nurkkaus avoinna
15–22 Kasvihuoneet avoinna maksutta
17–19 AFA Open Decks ja piknik ulkopuutarhassa
22 Festivaali ja puutarha sulkevat päivältä

Sunnuntai 28.8.2022:

Klo 15–22 Teokset avoinna yleisölle
16–17 Maya Olivan performanssi mo·stru·ó·sa amfiteatterilla
15–17 Daniela Pasqual, Desire Paths, artist present
15–17 Lasten nurkkaus avoinna
22 Festivaali päättyy

Teokset sijoittuvat ulkopuutarhaan, osittain kasvihuoneisiin ja muihin sisätiloihin. 

Festivaali on maksuton ulkopuutarhan osalta sekä kasvihuoneissa lauantaina 27.8.2022. Vierailijat voivat halutessaan tukea festivaalia ostamalla kannatuslipun. Kannatuslipun ostajat saavat tapahtumapaikalla festivaalin printtiohjelman.

Puutarharesidenssi

19.8.-26.8.2022 taiteilijat kasaavat teokset puutarhassa. Taiteilijoille tarjotaan työskentelytilat sekä materiaalista, teknistä ja tuotannollista tukea. Taiteilijoiden työskentely on tärkeä osa tapahtumaa. Hangaarissa työskentelyn aikana taiteilijat oppivat toisiltaan sekä saavat kosketuspinnan puutarhan kasvitieteelliseen tutkimukseen. Tapahtuman avajaiset järjestetään 26.8.2022 ja näyttely on avoinna yleisölle viikonlopun ajan.

Art for All ry

Art For All ry on taiteentekijöiden yhteisö, jonka tavoitteena on vahvistaa poikkitaiteellista yhteistyötä, tukea uransa alussa olevia taiteilijoita sekä edistää taiteen saavutettavuutta. Yhdistys on saanut alkunsa Aalto ARTS:in sekä Taideyliopiston opiskelijoiden sekä oppilaitoksista vastavalmistuneiden aloitteesta.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Luomus on mukana yhteistyökumppanina festivaalin järjestämisessä. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on yksi Luomuksen eli Luonnontieteellisen keskusmuseon yleisökohteista. Kasvitieteellinen puutarha on arvokkaiden, tieteellisesti korvaamattomien kasvitieteellisten kokoelmien koti. Monet puutarhan kasveista ovat uhanalaisia.

Ota yhteyttä

Ole yhteydessä festivaalin järjestäjiin, mikäli tapahtumaan liittyen herää kysymyksiä.
 
artforallry@gmail.com
artforall.fi
@artforallry (Instagram and Facebook)

Lue lisää tapahtumasta artforall.fi.

Avainsanat: 

Kasvitieteellinen puutarhaKaisaniemen puutarha