LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tervetuloa Kumpulan puutarhan Sadonkorjuupäivään 18.9.

6.9.2010

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kesäkauden päättäjäisiä vietetään lauantaina 18.9. sadonkorjuutunnelmissa.

Päivän aikana voi pääsymaksun hinnalla kuunnella hyötykasviemme historiasta kertovia asiantuntijaesityksiä, lähteä puutarhurin matkassa opastetulle kierrokselle, puuhailla Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen puuhapisteessä ja piipahtaa puutarhan kahvila-myymälässä.

Päivänä aikana voi myös tutustua Kasvitieteellisen puutarhan ystäväyhdistykseen ja poiketa Vallilan siirtolapuutarhan puolelle, missä voi osallistua opastetuille kierroille ja vierailla siirtolapuutarhan museomökissä ja -palstalla.

Sadonkorjuupäivän tietoiskut:

Suomalaisten hyötykasvien monimuotoisuuteen voi perehtyä klo 10 ja klo 13 puutarhan toimistorakennuksen luentosalissa, mukaan mahtuu n. 30 henkilöä/esitys.

Aiheet ja esiintyjät:

- Tervetuloa – kansainvälinen biodiversiteettivuosi ja suomalaisten viljelykasvien perimän vaaliminen, Merja Veteläinen, MTT Suomen kansallinen kasvigeenivaraohjelma ja Leo Junikka, Helsingin yliopiston Kasvitieteellinen puutarha

- Kreivin kukkaset – pihasyreeni Suomessa, Leena Linden, Helsingin yliopisto

- Siell on kauan kukkineet omenapuut – Monimuotoinen suomalainen omena, Hilma Kinnanen, MTT

- Suomalaisen rukiin alkuperä ja palomaassa viljely, Hannu Ahokas, MTT

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan hyötykasviosion esittely – Hyötykasvien saapuminen Suomeen, Leo Junikka, Helsingin yliopiston Kasvitieteellinen puutarha (luento 11.15–11.45 ja osion esittely klo 11.45.–12.15 – luento ja esittely sään mukaan sisällä tai ulkona)

Muuta ohjelmaa:

Opastuskierrokset klo 13 ja 14.30, mukaan mahtuu n. 40 henkilöä/opastus. Halukkaille järjestetään tutustumiskierros Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen koulukasvitarhalle, ilmoittautumiset ja lähtö klo 15.15 puuhapisteessä.

Portit Vallilan siirtolapuutarhalle ovat avoinna klo 9–17 ja siellä opastetut kierrokset klo 11, 12 ja 13. Siirtolapuutarhan museomökkiin ja -palstaan voi tutustua klo 10–14, tarjolla myös mehua ja kioskilla myynnissä kahvia ja pullaa. Lasten puuhapiste on avoinna klo 11–15.

Sadonkorjuupäivä on osa YK:n julistamaa luonnon monimuotoisuuden teemavuotta.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Jyrängöntie 2, Helsinki

Avoinna 30.9. asti, ma–su klo 9–19, kahvila avoinna klo 10–18, puh. 050 415 4474/09 191 515 45

Pääsymaksut 4/2/0 euroa.

Lisätietoa: www.luomus.fi/kumpula
Saapumisohje Kumpulaan: www.luomus.fi/kumpula/kartta.htm


Kartanon edessä aukeaa lääkekasvimaa (© LTKM/Paula Havas-Matilainen)

Avainsanat: 

Kasvitieteellinen puutarha