LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Sahlbergia – Aikakauslehti selkärangattomien eläinten harrastajille ja tutkijoille

Sahlbergia-lehti

Sahlbergian uusin numero: 1/2022 (PDF 5 MB).
Sahlbergia Supplement 1/2015: Kovakuoriaisten maakuntaluettelo 2015, PDF (10 MB).

Sahlbergia on tieteellinen aikakauslehti, joka julkaisee selkärangattomia eläimiä käsitteleviä lyhyehköjä kirjoituksia. Lehdessä käsitellään mm. Suomen ja sen lähialueiden lajistoa (faunistiikkaa), lajien tunnistamista ja niiden elintapoja. Sahlbergissa voidaan julkaista myös selkärangattomiin eläimiin liittyviä uutisia ja katsauksia, kirja-arvosteluja, tiedusteluja ym.

Lehden pääasiallisina julkaisukielinä ovat suomi ja ruotsi. Myös englanninkielisiä kirjoituksia voidaan julkaista. Lehti ilmestyy noin kahtena numerona vuodessa.

Vuoden 2015 alusta Sahlbergia ilmestyy sähköisenä PDF-lehtenä. Uusia numeroita ei enää paineta paperille, mutta vanhoja numeroita on vielä mahdollisuus tilata. Elektronista Sahlbergiaa julkaistaan Creative Commons -lisenssillä BY-NC-ND, joka tarkoittaa, että artikkeleita voi jakaa tai levittää eteenpäin vapaasti, mutta sisältöä ei saa muokata, eikä artikkeleita saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen, ilman erillistä lupaa kirjoittajilta.

Sahlbergia-lehden kansi Sahlbergia Supplement 1/2012 kansi

Toimitus

  • Jere Kahanpää (päätoimittaja)
  • Heidi Viljanen (taitto)

Toimituksen osoite on Sahlbergia, c/o Jere Kahanpää, Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus, PL 17, 00014 Helsingin yliopisto. Toimituksen sähköpostiosoite on sahlbergia-lehti ät helsinki.fi

ISSN

Sähköisessä muodossa julkaistavan Sahlbergian ISSN-numero on 2342-7582. Paperilla julkaistun lehden ISSN-numero oli 1237-3273.

Tilaukset (vuosikerrat 1-20)

Vanhojen lehtien yksittäiskappaleita voi tilata toimituksen sähköpostiosoitteesta.

Sivun vastuuhenkilö: 
Jere Kahanpää
6.10.2022