LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Puikkioita, mehipuita ja muita – kuvaretki Kanarian saarten kasvien lumoon 26.8.

23.8.2010

Luonnontieteellisen keskusmuseon Matka maapallon monimuotoisuuteen -yleisöluentosarja jatkuu jälleen. Elokuun viimeisenä torstaina lumoudutaan Kanarian saarten kasvillisuudesta. Kuvaretkeä Kanarian saarille johtaa Kasvimuseon intendentti ja pitkän linjan Kanarian kävijä Arto Kurtto.

Kanaria ei ole suosittu ainoastaan lomailijoiden parissa, se on paratiisi myös kasvitutkijalle. Saarten elinympäristöt vaihtelevat tulivuorten karuista rinteistä lähes trooppiseen lämpöön ja kosteuteen. Monimuotoisuus näkyy myös kanarialaisessa kasvillisuudessa: lajisto on rikasta ja vain näillä saarilla esiintyviä – endeemisiä – lajeja on runsaasti.

Tervetuloa kuuntelemaan ja katselemaan Kanaria-asiantuntijan tarinoita suomalaisten suosikkisaarista!

Maksuttomat yleisöluennot pidetään museon kahvilassa klo 18-19. Museoon on ilmainen sisäänpääsy torstaisin klo 16-18 (P. Rautatiekatu 13, Helsinki)

Syyskauden ohjelma:

Luonnontieteellisen keskusmuseon yleisöluentosarjan teemana vuonna 2010 on maailman luonto ja sen häkellyttävä monimuotoisuus YK:n luonnon monimuotoisuusvuoden kunniaksi.

Syyskauden luennot järjestetään pääsääntöisesti aina kuukauden viimeisenä torstaina Luonnontieteellisen museon kahvilassa. Aihepiirit käsittelevät Kanarian saarten kiehtovan kasvillisuuden lisäksi mm. Brasilian huikean monimuotoista lintufaunaa ja lepakoiden yöllistä elämää.

Syyskauden erikoisluennot järjestetään sadonkorjuupäivän yhteydessä la 18. syyskuuta Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Tuolloin asiantuntijat esittelevät tietoiskuin suomalaisten viljelykasvien monimuotoisuutta ja alkuperää. Teemoina ovat esim. pihasyreeni Suomessa ja viljellyn omenan monimuotoisuus maassamme.

Aikataulu:

To 26.8. Puikkioita, mehipuita ja muita – kuvaretki Kanarian saarten kasvien lumoon; intendentti Arto Kurtto Kasvimuseo. Luonnontieteellisen museon kahvila, P. Rautatiekatu 13 (Helsinki, Etu-Töölö)

La 18.9. Tietoiskuja klo 10 ja 13.00; lisäksi klo 11.15 hyötykasvimaalla esitellään pelto- ja puutarhakasviemme saapumista Suomeen.

Luonnontieteellisen museon seuraavat luennot ovat to 30.9., to 28.10. ja to 25.11.

Tervetuloa luennolle ja sadonkorjuupäivään!

Avainsanat: 

Kasvitieteellinen puutarhaLuonnontieteellinen museo