LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Palvelut

Asiakaspalvelu ja opastusvaraukset

Ajoituslaboratorion palvelut

Palvelut medialle

Kirjastot

Eläin- ja kasvitieteen yksiköiden kirjastoissa on merkittävät kokoelmat luonnontieteellistä kirjallisuutta. Kokoelmia kartutetaan ensisijaisesti taksonomiaan ja systematiikkaan sekä lajien tunnistamiseen ja levinneisyyteen liittyvillä hankinnoilla. Vanhojen teosten ja määrityskirjallisuuden merkitys taksonomiselle tutkimukselle on suuri. Kirjastot palvelevat tutkijoita käsikirjastoina. Molemmilla kirjastoilla on myös mittavat eripainoskokoelmat, jotka on luetteloitu manuaalikorteille.

Kirjastojen yhteystiedot
  • Eläintieteen yksikön kirjasto: Toimii käsikirjastona alan tutkijoille, ei lainoja eikä kaukopalvelua. Ota yhteyttä eläintieteen yksikön tutkijoihin vierailun järjestämiseksi.
  • Kasvitieteen yksikön kirjasto: Toimii käsikirjastona arkisin klo 10–14, ei lainoja eikä kaukopalvelua. Ota sähköpostitse yhteys henkilökuntaan (kasvimuseo@helsinki.fi) sopiaksesi käynnistä. Ota myös huomioon, että Helsingin yliopiston kirjaston tietokannat eivät välttämättä vastaa Kasvitieteen yksikön kirjaston todellista sisältöä.

 

Sivun vastuuhenkilö: 
Tarja Vesalainen
18.1.2022