LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Lutukka – kasviharrastajan ja -tutkijan lehti

Lutukka on kaikille kasveista kiinnostuneille tarkoitettu yleistajuinen mutta vankan asiantunteva suomenkielinen lehti. Se sisältää kirjoituksia, tiedonantoja ja kirja-arvosteluja aihepiirinään Suomen ja lähialueiden kasvit sekä sienet, niiden kasvupaikat, tunteminen, levinneisyys, uhanalaisuus, tutkiminen ja kerääminen. Lehden julkaisija on Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvitieteen yksikkö. Lehteä julkaistiin painettuna 35 vuotta, ja painosivuja kertyi yhteensä 4664.

Vuoden 2020 alusta Lutukka muuttui sähköiseksi ja ilmaiseksi. Voit tilata sähköpostimuistutuksen uuden numeron ilmestymisestä näin:

  • Lähetä omasta sähköpostiosoitteestasi viesti osoitteeseen majordomo@helsinki.fi
  • Kirjoita viestikenttään: subscribe lutukka-tilaus sähköpostiosoite ja korvaa sana ’sähköpostiosoite’ omalla osoitteellasi, esim. jaska.jokunen@manse.fi
  • Viestikentässä ei saa lukea mitään muuta, joten poista myös esim. automaattinen allekirjoituksesi. (Viestin otsikkokentän sisällöllä ei ole merkitystä.)
  • Saat sähköpostiisi kaksikielisen vahvistuksen tilauksesi onnistumisesta. Tilauksen voi lopettaa sähköpostitse milloin vain (ohjeet tilausvahvistuksessa).
  • Verkko-Lutukan tilaajille lähetetään sähköpostiviesti aina uuden numeron ilmestyessä. Viestissä on linkki lehden pdf-tiedostoon.

Sisältö

Artikkeleiden tiivistelmät ovat saatavissa vain englanniksi.

Artikkeliluettelo 1985–1993


Toimitus

Mikko Piirainen (päätoimittaja)
Puh. 02941 24438
mikko.piirainen(at)helsinki.fi

Leena Helynranta
Puh. 02941 24435
leena.helynranta(at)helsinki.fi

Pertti Uotila
pertti.uotila(at)helsinki.fi


Vanhoja painettuja vuosikertoja

Vanhoja painettuja vuosikertoja (1985-2019) on saatavana. Vuosikerran hinta on 5 € (sisältää alv:n 24 %).

Lähetyksiin lisätään postikulut painon mukaan.

Tilaukset kasvimuseo(at)helsinki.fi


Käsikirjoitukset

Käsikirjoitukset lähetetään toimitukselle mieluimmin tiedostomuodossa (sopimuksen mukaan myös kirjoituskoneella kirjoitettuna). Kirjoittajalta toivotaan lyhyt englanninkielinen tiivistelmä, joka kuitenkin voidaan tarvittaessa laatia myös toimituksen puolesta.

Sivun vastuuhenkilö: 
Leena Helynranta
28.12.2023