LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Luonnontieteellisessä museossa piirretään dinosarjiksia 11.-12.9.

3.9.2010

Suomen Sarjakuvaseuran 25. Sarjakuvafestivaalit levittäytyvät tänä vuonna myös Luonnontieteelliseen museoon. Festarimainoksissa seikkailee hurja petodinosaurus, jonka ympärille rakentuvat lasten sarjakuva-työpajat museolla.


Festivaalien dinosauruksen takana on Kiroilevasta siilistä tunnettu Milla Paloniemi, jonka Dinosauruskuvia on esillä museon kahvilassa.

Sarjakuvafestivaalien ohjelma Luonnontieteellisessä museossa 11.-12. syyskuuta:

Tietoiskut
Pohjustusta dinosaurussarjakuviin saa Dinosaurusten aikaan -tietoiskuista, jotka lähtevät lauantaina ja sunnuntaina museon ala-aulasta klo 12., 13., 14. ja 15.00.

Työpajat
Molempina päivinä klo 12 ja 14 tietoiskut jatkuvat toisen kerroksen työpajassa sarjisten parissa. Tunnin kestävissä työpajoissa lapset voivat tehdä näkemästään ja kokemastaan ikioman sarjakuvan! Lieneekö sen pääosassa dinosaurus vai kenties pieni, söpö, päästäisen oloinen otus, joka luikkii jättiläisliskojen varpaiden välissä?

Tietoiskuihin liittyvät työpajat kestävät tunnin ja niistä veloitetaan museon pääsymaksun lisäksi 3 euron materiaalimaksu. Työpajaan voi ilmoittautua sähköpostilla (ohjelma(at)sarjakuvafestivaalit.fi) tai Sarjakuvafestivaalien pääteltassa Lasipalatsin aukiolla Suomen sarjakuvaseuran pöydässä. Ilmoittautuminen onnistuu myös Luonnontieteellisen museon Sarjisfestarien infotiskillä.

Non-stop -työpaja
Luonnontieteellisen museon 4. kerroksessa pyörii non-stop -työpaja lauantaina ja sunnuntaina klo 12-16. Työpajassa pääset luomaan omaa sarjakuvaa menneestä maailmasta ja sen otuksista! Non-stop -työpajaan voi osallistua sisäänpääsymaksun hinnalla.

Näyttely
Milla Paloniemen näyttely museon kahvilassa. Esillä festivaalien kuvitukseksi tehtyjen dinosaurusten luonnoksia ja lemmikkidino Iida.

Lisätietoa:
Helsingin sarjakuvafestivaalit on Suomen Sarjakuvaseuran järjestämä, Suomen ja Pohjois-Euroopan suurin sarjakuvatapahtuma, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1979. Nyt festivaalit pidetään 25. kerran. Juhlavuoden kunniaksi tapahtuma sijoittuu telttoihin Lasipalatsin aukiolle

www.sarjakuvafestivaalit.fi

Luonnontieteellinen museo www.luomus.fi/museo

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo