LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Luonnontieteellinen museo

Kuvaukset

Luonnontieteellisessä museossa voi sisäänpääsymaksun hinnalla kuvata käsikameralla/puhelimella omaan käyttöön matkamuistokuvia. Pyydämme mainitsemaan kuvauspaikan mahdollisen kuvan julkaisun yhteydessä esim. sosiaalisen median kanavissa kuten Instagramissa tai Facebookissa.

Muut kuvaukset, kuten hää-, potretti-, mainos-, tuote- ja tuotantoihin liittyvä kuvaukset, eivät tällä hetkellä ole mahdollisia Luonnontieteellisessä museossa.

Poikkeuksena Luonnontieteisiin, Helsingin yliopistoon ja Luomukseen liittyvät kuvaukset, joita on mahdollista järjestää Luonnontieteellisessä museossa. Kuvausajasta tulee sopia ennakkoon sähköpostitse tilat@luomus.fi viimeistään viikkoa ennen kuvauksen ajankohtaa. Kuvaile yhteydenotossa, miten kuvaus liittyy yliopiston toimintaan tai luonnontieteisiin ja kerro tuotannon koosta ja kestosta sekä toivotusta ajankohdasta ja kuvauspaikasta. Pienemmät kuvaukset pyritään pääsääntöisesti ajoittamaan aukioloaikojen puitteisiin (ti-su) ja suuremmat tuotannot aukioloaikojen ulkopuolelle (pääsääntöisesti ma-pe).


Tilavuokraus

Luomus vuokraa Luonnontieteellisen museon yleisötiloja ainoastaan yliopiston toimintaa ja tutkimusta tukeviin tilaisuuksiin, sekä Luomuksen keskeisille sidosryhmille. Tilaisuuksia voi järjestää näyttelytiloissa pääsääntöisesti museon aukioloaikojen ulkopuolella ti-la. Museossa ei ole vuokrattavia kokoustiloja.

Pääsääntöisesti museossa voi järjestää enintään 80 hengen istuvia tilaisuuksia, seisovia tilaisuuksia noin 300 hengelle ja tilaisuuden luonteen mukaan myös henkilömäärältään suurempia tilaisuuksia. Tilaisuuksissa ja niiden järjestelyissä tulee huomioida museon poikkeukselliset tilat ja toiminta. Pääsääntöisesti tilaisuuksissa on käytössä yksi tai muutama näyttelytila, vain poikkeustapauksissa kaikkia näyttelysalit. Tutustuttehan myös tilankäyttöehtoihin ennen varaamista. Tilaisuuksiin suositellaan kuitenkin varaamaan aikaa myös näyttelyyn/näyttelyihin tutustumiseen ja tilaisuuden yhteyteen on mahdollista varata myös opaspalveluita.

Varaus ja yhteystiedot

Tilaisuuksien järjestämisestä sovitaan tapauskohteisesti ottamalla yhteyttä tilat@luomus.fi  Varaus on tehtävä viimeistään kuusi viikkoa ennen tilaisuutta. Tarjouspyynnön yhteydessä pyydämme mainitsemaan ainakin seuraavat asiat:

 • miten tilaisuus liittyy Helsingin yliopiston toimintaan, luonnontieteisiin tai millaisesta sidosryhmästä on kyse.
 • tilaisuuden luonne (esim. kongressin avajaiset tai koulutus)
 • varaajan yhteystiedot
 • tilaisuuden päivämäärä ja kellonaika
 • mistä tilasta/tiloista olette ensisijaisesti kiinnostuneita
 • arvio osallistujamäärästä
 • mahdollinen opastustoive
 • tuleeko tilaisuuteen tarjoilua
 • muut mahdolliset toiveet tilaisuuden palvelujen tai tilojen osalta

Tarjoilut tilaisuuteen tulee tilata erikseen museon kahvilanpitäjän ja tilaisuuksien catering järjestäjän Ruokalähettiläs Oy:n kautta. Ruokalähettiläs Oy:n yhteystiedot: myynti@ruokalahettilas.fi puh. (09) 867 8860.

Tilaisuuksien varaus-, peruutus- ja muutosehdot

 • Varaus tulee vahvistaa vähintään kuukautta ennen tilaisuuden ajankohtaa.
 • Varauksen voi perua tai muuttaa veloituksetta viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta.
 • Varauksen peruutuksesta 7-13 vrk ennen kuvausta veloitamme 50 % sovitusta tilavuokraushinnasta.
 • Peruutuksesta 0-6 vrk ennen tilaisuutta tai peruuttamattomasta varauksesta veloitamme tilavuokraushinnan kokonaisuudessaan.

 

 

Sivun vastuuhenkilö: 
Laura Sandholm
23.2.2023