LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Luonnontieteellinen museo

Kuvaukset

HUOM: Luomuksen kuvauslupapalvelu on kesätauolla 29.7.-9.8.2022. Tällä aikavälillä emme valitettavasti palvele sähköpostitse tai puhelimessa, mutta voitte laittaa yhteydenoton sähköpostitse niin vastaamme mahdollisimman pian kesätauon jälkeen.

Luonnontieteellisessä museossa voi sisäänpääsymaksun hinnalla kuvata käsikameralla/puhelimella omaan käyttöön matkamuistokuvia. Pienimuotoiset kuvaukset (esim. hää-, mainos- ja potrettikuvaukset) ja suuremmat kuvaukset ovat maksullisia ja ne voidaan toteuttaa ainoastaan aukioloaikojen ulkopuolella.

Luonnontieteisiin, Helsingin yliopistoon ja Luomukseen liittyvät kuvaukset voidaan tilanteesta riippuen toteuttaa veloituksetta ja museon aukioloaikoina. Pyydämme kuitenkin sopimaan kuvausajasta ennakkoon ottamalla yhteyttä sähköpostitse tilat@luomus.fi.

Pienimuotoinen kuvaus

Pienimuotoinen kuvaus, esim. potretti-, blogi- tai mainoskuvaus.

 • Kuvaushinta: 200€/h (sis. alv. 24 %). Sisäänpääsymaksut sisältyvät hintaan.
 • Kesto: max. 2 tuntia
 • Kuvaushinta sisältää yhden ilmaisen omatoimisen tutustumiskäynnin kohteessa ennen kuvausta. Ajankohdasta sovitaan ennakkoon Luomuksen tilayhteyshenkilön kanssa.
 • Hinta sisältää myös yhden valvojan kuvausten ajan.
 • Pienimuotoisen kuvauksen voi varata maanantaille tai ti-la (ei su) ennen museon avautumista tai sulkemisajan jälkeen. 

Tutustuttehan tilankäyttöehtoihin ennen varauksen vahvistamista.

Varaaminen: Varaus on tehtävä viimeistään kaksi viikkoa etukäteen. Varauksen voi vahvistaa lähettämällä laskutusyhteystiedot (verkkolaskutustiedot tai postiosoite) sähköpostitse. Yhteydenotot ensisijassa sähköpostitse osoitteeseen tilat@luomus.fi. Palvelemme myös puhelimitse puh. 02 941 28899. 

Peruutus- ja muutosehdot: Kuvausvarauksen voi perua tai muuttaa veloituksetta viimeistään kolme arkipäivää ennen kuvausta. Vahvistetun kuvausvarauksen peruutuksesta 1-2 vrk ennen kuvausta veloitamme 50 % kuvaushinnasta. Kuvauspäivänä peruutetusta tai peruuttamattomasta varauksesta veloitamme kuvaushinnan kokonaisuudessaan.

Suuremmat kuvaukset (3-10 tuntia)

Suuremmat kuvaukset, esim. tuotanto- ja mainoskuvaukset.

 • Kuvaushinta: Kaksi ensimmäistä tuntia 200€/h, minkä jälkeen 310 €/alkava tunti (hinnat sis. alv. 24 %). Sisäänpääsymaksut sisältyvät hintaan.
 • Kuvauksen kesto on 3-10 tuntia.
 • Kuvaushinta sisältää tilaesittelyn ennen kuvausta.
 • Hinta sisältää myös yhden valvojan kuvausten ajan.
 • Max. 10 tunnin kuvaukset ovat mahdollisia maanantaisin, max. 5 tunnin ti-la (ei su) sulkemisajan jälkeen.

Tutustuttehan tilankäyttöehtoihin ennen varauksen vahvistamista.

Varaaminen: Varaus on tehtävä viimeistään neljä viikkoa etukäteen. Varauksen voi vahvistaa lähettämällä laskutusyhteystiedot (verkkolaskutustiedot tai postiosoite) sähköpostitse. Yhteydenotot ensisijassa sähköpostitse osoitteeseen tilat@luomus.fi. Palvelemme myös puhelimitse puh. 02 941 28899. 

Peruutus- ja muutosehdot: Kuvausvarauksen voi perua tai muuttaa veloituksetta viimeistään kaksi viikkoa ennen kuvausta. Vahvistetun kuvausvarauksen peruutuksesta 7-13 vrk ennen kuvausta veloitamme 50 % kuvaushinnasta. Peruutuksesta 0-6 vrk ennen kuvausta tai peruuttamattomasta varauksesta veloitamme kuvaushinnan kokonaisuudessaan.


Tilavuokraus 

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Luonnontieteellinen museo tarjoaa elämyksellisiä hetkiä tieteen ja luontotiedon parissa kaiken ikäisille. Museo tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön erilaisten tilaisuuksien, esimerkiksi yritystilaisuuksien, promootioiden ja merkkipäivien järjestämiseen. Luonnontieteellisen museon kahvilaa ja myymälää hallinnoiva Ruokalähettiläs Oy vastaa museon tilojen vuokrauksesta ja museossa järjestettävien tilaisuuksien tarjoiluista.

Luonnontieteellisessä museossa on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia museon aukioloaikojen ulkopuolella. Museon tilat soveltuvat sekä yksityisiin perhejuhliin että yritysten ja muiden organisaatioiden sidosryhmätilaisuuksiin n. 100–300 henkilölle. Museossa on järjestetty myös muutamia henkilömäärältään suurempia tilaisuuksia, joista sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Tilaisuuksissa ja niiden järjestelyissä tulee huomioida museon poikkeukselliset tilat ja toiminta. Näyttelyihin tutustuminen on usein osa tilaisuuden ohjelmaa. Tilaisuuksiin on mahdollista varata myös maksullisia opaspalveluita. Tilaisuuden luonteesta riippuen voi buffet-tarjoilun sijoittaa esimerkiksi museon aulaan tai kahvilaan. Kahvilasalissa on istumapaikat n. 50 henkilölle.

Tilavuokrat ja muut maksulliset toiminnot

Hinta

Tilavuokra (sis. aula, kahvila, portaikko, Luut kertovat -näyttely ja yksi vapaavalintainen näyttelytila) 420 €/h kaksi ensimmäistä tuntia, minkä jälkeen 380 €/alkava tunti.
Tilavuokra koko museo 560 €/h jokaiselta tunnilta, vuokrausaika väh. 4 h.
Lisävalvoja (tilavuokra sisältää yhden valvojan, suuremmissa tilaisuuksissa voi olla lisävalvontatarve) 75 €/h/valvoja
Opastus/saliopas 110 €/h
Järjestyksenvalvonta tilaisuuteen 220€/viisi tuntia, minkä jälkeen 50 €/alkava tunti

Kaikki hinnat sisältävät alv. 24 %, pois lukien opaspalvelu, jonka alv. on 0 %. Sisäänpääsymaksut sisältyvät tilavuokraan. Helsingin yliopiston ja tieteellisten seurojen tilaisuudet sopimushintaan.

Varaus ja yhteystiedot

HUOM: tilavuokrauspalvelu on kesätauolla heinäkuun ajan.

Tilatiedustelut ja -varaukset pyydämme lähettämään sähköpostilla osoitteeseen myynti@ruokalahettilas.fiMahdolliset puhelintiedustelut numerosta (09) 867 8860. Varaus on tehtävä viimeistään neljä viikkoa ennen tilaisuutta. Sähköpostissa pyydämme mainitsemaan ainakin seuraavat asiat:

 • varaajan yhteystiedot
 • aiotun tilaisuuden päivämäärä ja kellonaika
 • mistä tilasta/tiloista olette ensisijaisesti kiinnostuneita
 • arvio osallistujamäärästä
 • mahdollinen opastustoive
 • tilaisuuden luonne (esim. merkkipäivä, kongressin avajaiset tai kokous)

Tutustuttehan tilankäyttöehtoihin ennen varauksen vahvistamista. 

Peruutus- ja muutosehdot: Varauksen voi perua tai muuttaa veloituksetta viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta. Varauksen peruutuksesta 7-13 vrk ennen kuvausta veloitamme 50 % tilavuokraushinnasta. Peruutuksesta 0-6 vrk ennen tilaisuutta tai peruuttamattomasta varauksesta veloitamme tilavuokraushinnan kokonaisuudessaan.

Sivun vastuuhenkilö: 
Hanna Hyvönen
17.6.2022