LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Lasten Luomus

Tervetuloa lasten sivuille! 

Kuva: Emilia Kurila

Ulkona oppimisen omatoimitehtävät

Varhaiskasvatuksen ulkona oppimisen omatoimitehtäväkortit ovat kaikkien käytettävissä. Kasvien ja pörriäisten maailmaan vievissä omatoimitehtävissä on kiinnitetty huomiota erityisesti tutkimisen ja oivaltamisen kautta tapahtuvaan, elämykselliseen oppimiseen, aktiivisen toimijuuden tukemiseen, vuorovaikutukseen ja ilmaisuun, sekä itsenäisen ajattelun kehittymiseen. Kortit on suunniteltu niin, että niitä voi käyttää myös puutarhan ulkopuolella. Iloisia oppimishetkiä!

Liikkeelle!
Kaikilla aisteilla!

Tehtäväkortteja voi myös lainata maksutta Kaisaniemen kasvihuoneiden kassalta. Tehtävät on laatinut Luonnontieteellisen keskusmuseon Sari Siipola.

Lisäksi Luomus ja Luontoliitto ovat luoneet yhteisiä lapsille sopivia erilaisia tehtäviä, kuvastoja ja taustatietoja kasveista, eläimistä ja luonnon ilmiöistä.

Kuvastoja

Osaatko tunnistaa kalalokin ja harmaalokin? Mikä on Suomen yleisin puulaji? Tiesitkö, että Itämeressä voi nähdä valaita? Tutustu kuvastoihin ja opi lisää maamme upeasta luonnosta!

Kuvat on tehnyt kuvittaja Laila Nevakivi ja ne on julkaistu alunperin Sieppo-lehdessä.

Tehtäviä

Kokeile erilaisia etsintä- ja tunnistustehtäviä, labyrintteja sekä koko perheen puuhiksi sopivia askartelu- ja nikkarointitehtäviä. Tehtävät ovat pdf-muodossa ja toimivat parhaiten tulostettuna.

 

Monet tehtävistä on julkaistu Sieppo-lehdessä ja ne on laatinut Anna Kytömäki.

Sivun vastuuhenkilö: 
Markku Liinamaa
21.6.2023