LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kuvaukset

Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa ja sen kasvihuoneissa voi sisäänpääsymaksun hinnalla kuvata käsikameralla/puhelimella omaan käyttöön matkamuistokuvia. Pienimuotoiset kuvaukset (esim. hää-, blogi- ja potrettikuvaukset) ja suuremmat kuvaukset ovat kasvihuoneissa maksullisia ja ne voidaan toteuttaa ainoastaan aukioloaikojen ulkopuolella.

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ulkopuutarhassa saa kuvata pienimuotoisesti (kuvaaja + 1-4 kuvattavaa henkilöä) ilmaiseksi ja ilman varausta, kunhan huomioi muiden kävijöiden liikkumisen alueella ja mahdolliset meneillään olevat puutarhatyöt. Liikkua voi nurmikentillä ja käytävillä, mutta istutuksiin ei saa koskea.

Luonnontieteisiin, Helsingin yliopistoon ja Luomukseen liittyvät kuvaukset voidaan tilanteesta riippuen toteuttaa kasvihuoneissa veloituksetta ja aukioloaikojen puitteissa. Pyydämme kuitenkin sopimaan kuvausajasta ennakkoon ottamalla yhteyttä sähköpostitse tilat@luomus.fi.

Pienimuotoinen kuvaus kasvihuoneissa (max. 2 tuntia)

Pienimuotoinen kuvaus, esim. potretti-, blogi- tai mainoskuvaus.

 • Kuvaushinta: 200€/h (sis. alv. 24 %). Sisäänpääsymaksut sisältyvät hintaan.
 • Kesto: max. 2 tuntia
 • Kuvaushinta sisältää yhden ilmaisen omatoimisen tutustumiskäynnin kohteessa ennen kuvausta. Ajankohdasta sovitaan ennakkoon Luomuksen tilayhteyshenkilön (tilat@luomus.fi) kanssa.
 • Hinta sisältää myös yhden valvojan kuvausten ajan.
 • Pienimuotoisen kuvauksen voi varata ennen kasvihuoneiden avautumista tai sulkemisajan jälkeen ti-la (ei su).

Tutustuttehan tilankäyttöehtoihin ennen varauksen vahvistamista.

Varaaminen: Varaus on tehtävä viimeistään kaksi viikkoa etukäteen. Varauksen voi vahvistaa lähettämällä laskutusyhteystiedot (verkkolaskutustiedot tai postiosoite) sähköpostitse. Yhteydenotot ensisijassa sähköpostitse osoitteeseen tilat@luomus.fi. Palvelemme myös puhelimitse puh. 02 941 28899. Puhelimessa ei ole päivystysaikaa koulujen loma-aikoina eikä arkipyhinä.

Peruutus- ja muutosehdot: Kuvausvarauksen voi perua tai muuttaa veloituksetta viimeistään kolme arkipäivää ennen kuvausta. Vahvistetun kuvausvarauksen peruutuksesta 1-2 vrk ennen kuvausta veloitamme 50 % kuvaushinnasta. Kuvauspäivänä peruutetusta tai peruuttamattomasta varauksesta veloitamme kuvaushinnan kokonaisuudessaan.

Suuremmat kuvaukset (väh. 3 tuntia)

Suuremmat kuvaukset, esim. tuotanto- ja mainoskuvaukset.

 • Kuvaushinta: Kaksi ensimmäistä tuntia 200€/h, minkä jälkeen 310 €/alkava tunti (hinnat sis. alv. 24 %). Sisäänpääsymaksut sisältyvät hintaan.
 • Kuvauksen kesto on väh. 3 tuntia.
 • Kuvaushinta sisältää tilaesittelyn ennen kuvausta.
 • Hinta sisältää myös yhden valvojan kuvausten ajan.
 • Kuvaus voidaan toteuttaa ti-la sulkemisajan jälkeen.

Tutustuttehan tilankäyttöehtoihin ennen varauksen vahvistamista.

Varaaminen: Varaus on tehtävä viimeistään neljä viikkoa etukäteen. Varauksen voi vahvistaa lähettämällä laskutusyhteystiedot (verkkolaskutustiedot tai postiosoite) sähköpostitse. Yhteydenotot ensisijassa sähköpostitse osoitteeseen tilat@luomus.fi. Palvelemme myös puhelimitse puh. 02 941 28899. Puhelimessa ei ole päivystysaikaa koulujen loma-aikoina eikä arkipyhinä.

Peruutus- ja muutosehdot: Kuvausvarauksen voi perua tai muuttaa veloituksetta viimeistään kaksi viikkoa ennen kuvausta. Vahvistetun kuvausvarauksen peruutuksesta 7-13 vrk ennen kuvausta veloitamme 50 % kuvaushinnasta. Peruutuksesta 0-6 vrk ennen kuvausta tai peruuttamattomasta varauksesta veloitamme kuvaushinnan kokonaisuudessaan.

 

Tilavuokraus 

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet sopivat esim. eksoottisten cocktail-tilaisuuksien pitopaikaksi ja tarjoavat myös ainutlaatuisen ympäristön esim. vihkimistilaisuutta varten. Puutarhan ulkoalueita ei tällä hetkellä vuokrata.

Palmusali on kasvihuoneista suurin ja siihen mahtuu noin 70 henkilöä. Palmusalia vuokrataan yhdessä sen sivustoilla olevien savannihuoneen, sademetsähuoneen, saintapauliahuoneen ja kuivan metsän huoneen kanssa. Savanni- ja sademetsähuoneisiin mahtuu kumpaankin noin 25 henkilöä. Suurempia, jopa 200 hengen tilaisuuksia varten, voidaan ottaa käyttöön kaikki Kaisaniemen 10 kasvihuonetta. Kaikki kasvihuoneet yhdistyvät toisiinsa väliovien kautta. Kasvihuoneiden kapeat käytävät eivät valitettavasti mahdollista istuvien tilaisuuksien järjestämistä.

Savanni- ja sademetsähuoneessa voidaan järjestää pienimuotoista tarjoilua tilaisuuksien yhteyteen. Tarjoiluja voi tiedustella Café Violasta (+358 (0)503059500, tarjoilu@cafeviola.fi), joka toimii Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan yhteydessä. Tilaisuuksiin on mahdollista varata myös maksullisia opaspalveluita. 

Kasvihuoneita vuokrataan ainoastaan aukioloaikojen ulkopuolella ti-la (ei su-ma). Enintään kahden tunnin tilaisuudet ovat mahdollisia ennen kasvihuoneiden avautumista ja sulkeutumisen jälkeen, 3-5 tunnin tilaisuudet ainoastaan sulkeutumisen jälkeen. Vuokraamme kasvihuoneita rajoitetusti kesä-elokuussa.

Tilavuokrat ja muut maksulliset toiminnot

Hinta

Tilavuokra (Palmusali, Savannihuone, Sademetsähuone, Kuivan metsän huone, Saintpauliahuone, eteistila) 350 €/h kaksi ensimmäistä tuntia, minkä jälkeen 310 €/alkava tunti
Tilavuokra (kaikki kasvhuoneet ja eteistila) 450 €/h jokaiselta tunnilta, vuokrausaika väh. 4 h.
Lisävalvoja 75 €/h/valvoja
Opastus/saliopas 110 €/h
Järjestyksenvalvonta tilaisuuteen 220 €/viisi tuntia, minkä jälkeen 50 €/alkava tunti

Kaikki hinnat sisältävät alv. 24 %, pois lukien opaspalvelu, jonka alv. on 0 %. Sisäänpääsymaksut sisältyvät tilavuokraan. Helsingin yliopiston ja tieteellisten seurojen tilaisuudet sopimushintaan.

Varaaminen ja yhteystiedot

Tilatiedustelut ja -varaukset pyydämme lähettämään sähköpostilla osoitteeseen tilat@luomus.fi. Varaus on tehtävä viimeistään neljä viikkoa etukäteen. Varauksen voi vahvistaa lähettämällä laskutusyhteystiedot (verkkolaskutustiedot tai postiosoite) sähköpostitse.

Sähköpostissa pyydämme mainitsemaan ainakin seuraavat asiat:

 • varaajan yhteystiedot
 • aiotun tilaisuuden päivämäärä ja kellonaika
 • arvio osallistujamäärästä
 • mahdollinen opastustoive
 • tilaisuuden luonne (esim. merkkipäivä, vihkiminen tai kokous)

Tutustuttehan tilankäyttöehtoihin ennen varauksen vahvistamista. 

Palvelemme myös puhelimitse puh. 02 941 28899. Puhelimessa ei ole päivystysaikaa koulujen loma-aikoina eikä arkipyhinä.

Peruutus- ja muutosehdot: Varauksen voi perua tai muuttaa veloituksetta viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta. Varauksen peruutuksesta 7-13 vrk ennen kuvausta veloitamme 50 % tilavuokraushinnasta. Peruutuksesta 0-6 vrk ennen tilaisuutta tai peruuttamattomasta varauksesta veloitamme tilavuokraushinnan kokonaisuudessaan.

Palmusali. Kuva: Hanna Hyvönen / Luomus
Palmusali (enintään 70 hlöä.).
Savannihuone. Kuva: Hanna Hyvönen / Luomus
Savannihuone Palmusalin vieressä (25 hlöä).
Sademetsähuone. Kuva: Hanna Hyvönen / Luomus
Sademetsähuone Palmusalin vieressä (25 hlöä.).
Sivun vastuuhenkilö: 
Hanna Hyvönen
10.8.2022