Suomen ympäristökeskus julkaisi lokakuussa uuden Luonnontila-verkkopalvelun. Palvelussa Suomen luonnon monimuotoisuuden seurantatiedot on tiivistetty helposti ymmärrettäviksi indikaattoreiksi.
Avainsanat:
TutkimusSeurannatTiedoteLajitieto
Lajien elinympäristöjen suojelu on merkittävin tapa estää sukupuuttoja. Uusi kansainvälinen tutkimus ehdottaa tehokkaampia tapoja suojelua tarvitsevien alueiden tunnistamiseen.
Avainsanat:
TutkimusTiedeuutisetTiedoteLajitieto
Tekopökkelö on muutaman metrin korkeudelta katkaistu elävä puu, joka voi toimia kotina tai ruoanlähteenä lahopuuta hyödyntäville lajeille. Tekopökkelöiden tekoon on nyt julkaistu ensimmäistä kertaa ohjeistus osana TEKOPÖLY-projektia.
Avainsanat:
TiedoteEläintiede
Luonnontieteelliset kokoelmat ovat yhdistäneet voimansa aineistojensa digitoimiseksi niin Suomessa kuin laajemmin Euroopassa. Euroopan kokoelmien on arvioitu sisältävän 1,5 miljardia näytettä.
Avainsanat:
UutisetTutkimusTiedoteLajitieto
Art For Bones -tapahtumassa taide ja luonnontiede kohtaavat dinosaurusten luona.
Avainsanat:
Luonnontieteellinen museo
Vuoden Luontokuva 2023 on Jetro Luhtaan ”Portti tunturiin”. Dramaattinen kuva sateenkaaresta näyttävässä suurtunturimaisemassa ja muut Vuoden Luontokuva -kilpailussa menestyneet teokset ovat nähtävissä Luonnontieteellisen museon kahvilassa 31.10.2023
Avainsanat:
Luonnontieteellinen museo
Korvaamattomat — näkymiä maailman avainlajeihin -näyttely esittelee upein kuvituksin ja kertomuksin maapallon ekosysteemien avainlajeja, ja niiden lukemattomia ihmeellisiä suhteita muihin eliölajeihin.
Avainsanat:
Luonnontieteellinen museo
Kaisaniemen kasvitieteellisen ulkopuutarhan menestyksekkäät opastuskierrokset saavat jatkoa torstaina 28.9. ja lauantaina 30.9.! Lintuopastukset keskittyvät nimenomaan puutarhassa viihtyviin siivekkäisiin.
Avainsanat:
tapahtumaKasvitieteellinen puutarhaKaisaniemen puutarhaLuonnon seuranta
Pages