LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tiedotearkisto - 2023

Suomen ympäristökeskus julkaisi lokakuussa uuden Luonnontila-verkkopalvelun. Palvelussa Suomen luonnon monimuotoisuuden seurantatiedot on tiivistetty helposti ymmärrettäviksi indikaattoreiksi.

Avainsanat: 

TutkimusSeurannatTiedoteLajitieto

Lajien elinympäristöjen suojelu on merkittävin tapa estää sukupuuttoja. Uusi kansainvälinen tutkimus ehdottaa tehokkaampia tapoja suojelua tarvitsevien alueiden tunnistamiseen.

Avainsanat: 

TutkimusTiedeuutisetTiedoteLajitieto

Tekopökkelö on muutaman metrin korkeudelta katkaistu elävä puu, joka voi toimia kotina tai ruoanlähteenä lahopuuta hyödyntäville lajeille. Tekopökkelöiden tekoon on nyt julkaistu ensimmäistä kertaa ohjeistus osana TEKOPÖLY-projektia.

Avainsanat: 

TiedoteEläintiede

Luonnontieteelliset kokoelmat ovat yhdistäneet voimansa aineistojensa digitoimiseksi niin Suomessa kuin laajemmin Euroopassa. Euroopan kokoelmien on arvioitu sisältävän 1,5 miljardia näytettä.

Avainsanat: 

UutisetTutkimusTiedoteLajitieto

Art For Bones -tapahtumassa taide ja luonnontiede kohtaavat dinosaurusten luona.

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo

Laaja kansainvälinen raportti kuvaa maailman kasvien ja sienten huolestuttavaa tilaa. Vakava luontokato uhkaa monia kasvi- ja sienilajeja ja suurin osa sienilajeista on vielä tieteelle kuvaamatta.

Avainsanat: 

UutisetTutkimusTiedeuutisetTiedoteLajitietoSuomen luontoKasvi- ja sienitiede

Kokoelmakierrosten mukana aikuiset kävijät pääsevät syvälle maan alle, Luonnontieteellisen museon kellarikerroksiin. Opastuksia järjestetään 4.11.–16.12.2023. Paikan kierrokselle voi varata etukäteen. 

Avainsanat: 

tapahtumaYleistäLajitietoLuonnontieteellinen museoOpastusEläintiede

Vuoden Luontokuva 2023 on Jetro Luhtaan ”Portti tunturiin”. Dramaattinen kuva sateenkaaresta näyttävässä suurtunturimaisemassa ja muut Vuoden Luontokuva -kilpailussa menestyneet teokset ovat nähtävissä Luonnontieteellisen museon kahvilassa 31.10.2023

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo

Korvaamattomat — näkymiä maailman avainlajeihin -näyttely esittelee upein kuvituksin ja kertomuksin maapallon ekosysteemien avainlajeja, ja niiden lukemattomia ihmeellisiä suhteita muihin eliölajeihin.

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo

Kaisaniemen kasvitieteellisen ulkopuutarhan menestyksekkäät opastuskierrokset saavat jatkoa torstaina 28.9. ja lauantaina 30.9.! Lintuopastukset keskittyvät nimenomaan puutarhassa viihtyviin siivekkäisiin.

Avainsanat: 

tapahtumaKasvitieteellinen puutarhaKaisaniemen puutarhaLuonnon seuranta

Pages