LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tiedotearkisto - 2022

Tervetuloa katsomaan nykytaidetta Luonnontieteelliseen museoon! Kuoriaisefekti: Merkkejä näkymättömästä elämästä ja yhteyksistä -näyttely 16.9.–20.11.2022. 

Avainsanat: 

UutisettapahtumaYleistäTiedoteSuomen luontoLuonnontieteellinen museo

Haemme uusia oppaita työskentelemään lapsi-, koululais- ja aikuisryhmien parissa. Lähetä hakemuksesi viimeistään 25.9.2022.

Avainsanat: 

UutisetYleistäKasvitieteellinen puutarhaKumpulan puutarhaKaisaniemen puutarhaLuonnontieteellinen museoOpastus

Oppaan johdolla niin vakikävijä kuin ensikertalainenkin saa uusia ja yllättäviä näkökulmia kasvien kiehtovaan maailmaan. Kierroksia järjestetään syyskuun 3. päivä alkaen aina joulukuun puoleen väliin asti lauantaisin klo 12 ja 14.

Avainsanat: 

Kaisaniemen puutarhaPuutarhaOpastus

Oppaan johdolla niin vakikävijä kuin ensikertalainenkin saa uusia ja yllättäviä näkökulmia rakastettuun museoon. Opastuksia järjestetään syyskuun 3. päivä alkaen aina joulukuun puoleen väliin asti lauantaisin klo 11 ja 13.

Avainsanat: 

UutisetTiedoteLuonnontieteellinen museoOpastus

Kierroksia järjestetään to 1.9., la 3.9., to 15.9. ja la 17.9. kaksi kertaa päivässä klo 9.30 ja 15.00. 

Avainsanat: 

tapahtumaKasvitieteellinen puutarhaKaisaniemen puutarhaPuutarhaLuonnon seuranta

Yksi keskeisimmistä tekijöistä vesilintujen taantuman taustalla on ilmeisesti vesien ylirehevöityminen. Vesilintulaskennat perustuvat pitkälti vapaaehtoisten lintuharrastajien ja metsästäjien aktiivisuuteen.

Tapahtuma on suunnattu varhaiskasvattajille sekä peruskoulun, lukion ja toisen asteen ammatillisen koulutuksen opettajille.

Avainsanat: 

Kaisaniemen puutarhaLuonnontieteellinen museo

Oletpa sitten kokenut sienestäjä tai uuden äärellä oleva aloittelija, tule syventämään tietämystäsi sienistä Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan su ja ma 18.–19.9. klo 11–17. 

Avainsanat: 

Kasvitieteellinen puutarhaTiedoteKaisaniemen puutarhaKasvi- ja sienitiede

Helsingin kaupunginkirjaston kirjastonhoitajat suosittelevat luettavaa Luonnontieteellisen museon Muutosta ilmassa -näyttelyn teemoista keskiviikkoina 21.9. ja 28.9.

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo

Lähiluontokohteet, Kumpulan ja Kaisaniemen kasvitieteelliset puutarhat ovat maksuttomia Suomen luonnon päivän kunniaksi. Viihdy opastetuilla kierroksilla, uppoudu luontoaiheisen kirjallisuuden pariin tai hurmaannu taiteesta ja tieteestä.

Avainsanat: 

tapahtumaKasvitieteellinen puutarhaKumpulan puutarhaKaisaniemen puutarhaMineraalikabinetti

Pages