LUOMUS

Naturhistoriska centralmuseet

Hur situationen med coronaviruset påverkar verksamheten vid Naturhistoriska centralmuseet

20.3.2020
Luomus

Sidan uppdaterad 1.9.2020.

Luomus besöksmål är öppna för publiken med specialarrangemang:

  • Alla dagar med gratis inträde till Naturhistoriska museet och växthusen i Kajsaniemi botaniska trädgård är tills vidare inhiberade.
  • Guidningar ordnas igen på Naturhistoriska museet från och med 1.9.2020. Guidningar ordnas inte i botaniska trädgårdarna under hösten 2020. Max. 15 personer kan delta på en guidning. 
  • Aktuell information om lokalbokningar och fotograferingstillstånd hittar du här.
  • Vi rekommenderar att grupper som besöker självständigt Naturhistoriska museet eller växthusen i Kajsaniemi bokar sin besökstid på förhand här.

Ytterligare information om Helsingfors universitets riktlinjer finns på universitets webbplats.

Specialarrangemang och instruktioner för besökare

Välkommen till Luomus besöksmål frisk och symptomfri! För att försäkra besökarnas och personalens säkerhet har vi effektiverat städningen i våra utrymmen och begränsat maximala besökarantalet inomhus. Om maximala besökarantalet uppnås avbryts biljettförsäljningen. Vi beklagar eventuella köer som detta kan orsaka. Tyvärr är det inte möjligt att köpa biljetter på förhand.

Vi rekommenderar att grupper bokar sin besökstid på förhand via våra bokningssidor

Vi har märkt ut färdriktningen i Naturhistoriska museet och växthusen i Kajsaniemi för att säkerhetsavstånden skall hållas bättre. Av hygienskäl har vi tagit bort en del utställningsföremål och utdelningsmaterial. Du kan ladda ner en karta från Gumtäkt botaniska trädgård, utomhusträdgården i Kajsaniemi botaniska trädgård och växthusen i Kajsaniemi samt Naturhistoriska museet. Kartan kan också laddas ned i våra besöksmål via en qr-kod.

Av hygienskäl är det tills vidare förbjudet att äta egen matsäck inomhus i våra besöksmål. Våra caféer betjänar dig i alla våra besöksmål. 

Vänligen följ följande anvisningar i Luomus besöksmål:

  • Besök oss frisk och symptomfri
  • Iaktta god handhygien och undvik att vidröra utställningsföremål och ytor i onödan. Handdesinfektion finns till förfogande i alla våra besöksmål. 
  • Håll alltid ett säkerhetsavstånd på minst en meter till andra kunder och personalen.
  • Vi föredrar kortbetalning. Du kan också utnyttja museikortets nya mobilapplikation för att köpa en biljett. Naturhistoriska museet och växthusen i Kajsaniemi är en del av Museikortet.
  • Hosta och nys i ärmen eller en pappersnäsduk.
  • Rör dig på Naturhistoriska museet och i Kajsaniemi botaniska trädgårds växthus i anvisad riktning.