Ajankohtaista

Vappushokkelo avaa Kumpulan kauden

Biologian opiskelijoiden perinteinen perhetapahtuma Vappushokkelo käynnistää Kumpulan kesän vapunpäivänä 1.5. klo 10–17. Tarjolla on monenmoista toimintaa ja tekemistä, sisäänpääsymaksu lapsilta 4€ ja aikuisilta 2€.

Kesäkahvila Kapusiini avaa ovensa tiistaina 2.5., jonka jälkeen puutarha ja kahvila ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin, kello 11–18. Kauden kuluessa vietetään muun muassa äitienpäivää, tutustutaan  geologisiin kokoelmiin ja juhlistetaan Suomen luontoa. Tervetuloa!

Lue lisää

Varaa päivä – FinBIF meets GBIF 28.9.

Koko päivän seminaarissa opit, miten avoin biodiversiteettitieto mahdollistaa huippututkimusta, sujuvoittaa hallintoa ja tukee opetusta!

Suomen Lajitietokeskuksen (FinBIF) kansallista merkitystä peilataan kansainväliseen kontekstiin!

Laajenna lajitajuntaasi Helsingin yliopiston juhlasalissa 28.9.2017.

Ohjelma rakentuu parhaillaan. Seuraa tiedotusta Lajitietokeskuksen sivuilla.

Lue lisää

Lisää uutisia

Luomus tutkii

Petolinnut satelliittiseurannassa

Luomuksen yhteistyöprojekteissa seurataan muun muassa merikotkien, sääksien, huuhkajien ja mehiläishaukkojen liikkeitä GPS-satellittien avulla.

Suomen linnut kartalla

Lintuatlas

Lintuatlaksen tavoitteena oli selvittää Suomen pesimälintulajien nykyiset levinneisyydet sekä tutkia lajien levinneisyyksien muutoksia. Lintulajien esiintymistieto kerättiin 10x10 km2 ruuduista koko Suomesta vuosina 2006–2010. Kyseessä on kolmas valtakunnallinen lintuatlas. 

Suomen kasvit kartalla

 

Kasviatlas

Kasviatlas esittelee Suomen putkilokasvien levinneisyyttä. Kasviatlaksen perustana on Luonnontieteellisen keskusmuseon  Kastikka-kasvistotietokanta, johon on toukokuuhun 2013 mennessä tallennettu yli 5,8 miljoonaa kasvihavaintoa.

A bug