Ajankohtaista

Kumpulan kesä 2018

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kesän avaa biologian opiskelijoiden järjestämä lasten Vappushokkelo -tapahtuma 1.5. Tervetuloa nauttimaan kesän aikana opastetuista kierroksista, Kahvila Kummun antimista, geologisten kokoelmien kiehtovista kivistä ja puutarhan rauhasta. 

Lue lisää

Lintumaailman pönttöpuuhia -työpaja 28.4.

Nyt on käsillä lintujen kiireisin muuttoaika ja on syytä tähyillä taivaalle. Luonnontieteellisen museon lauantaityöpajassa 28.4. selviää pudonneen sulan arvoitus, muuttomatkojen reitit, pöntön uusi asukas ja pääsetpä ihastelemaan linnunmunien kauniita kuviointejakin. Pyrähdä paikalla ja ota pönttöpuuhat haltuun!

Lue lisää

Tie­teel­li­nen luo­kit­te­lu on mie­lek­kään luon­non­suo­je­lun edel­ly­tys

Lajit ovat elämän perusyksiköitä, joiden luotettava nimeäminen ja määrittäminen on ratkaisevan tärkeää luonnon monimuotoisuutta tarkasteleville ja suojeleville tutkijoille ja päätöksentekijöille. Tieteelliseen luokitteluun eli taksonomiaan erikoistuneiden tutkijoiden kansainvälinen yhteisö on huolissaan ehdotuksesta, jonka mukaan taksonomiaan tehtäviä muutoksia hallinnoitaisiin tiedeyhteisön ulkopuolelta. Yhteensä 184 tutkijaa 37 maasta on ilmaissut kirjallisesti huolensa uudesta ehdotuksesta, joka toteutuessaan mullistaisi eläinten ja kasvien nimeämis- ja määrittämiskäytännöt.

Lue lisää

Lisää uutisia

Luomus tutkii

Petolinnut satelliittiseurannassa

Luomuksen yhteistyöprojekteissa seurataan muun muassa merikotkien, sääksien, huuhkajien ja mehiläishaukkojen liikkeitä GPS-satellittien avulla.

Suomen linnut kartalla

Lintuatlas

Lintuatlaksen tavoitteena oli selvittää Suomen pesimälintulajien nykyiset levinneisyydet sekä tutkia lajien levinneisyyksien muutoksia. Lintulajien esiintymistieto kerättiin 10x10 km2 ruuduista koko Suomesta vuosina 2006–2010. Kyseessä on kolmas valtakunnallinen lintuatlas. 

Suomen kasvit kartalla

 

Kasviatlas

Kasviatlas esittelee Suomen putkilokasvien levinneisyyttä. Kasviatlaksen perustana on Luonnontieteellisen keskusmuseon  Kastikka-kasvistotietokanta, johon on toukokuuhun 2013 mennessä tallennettu yli 5,8 miljoonaa kasvihavaintoa.

A bug